Израелска въздушна атака е убила палестинския журналист Мохамад Абу Хасира

...
Израелска въздушна атака е убила палестинския журналист Мохамад Абу Хасира
Коментари Харесай

Палестинският журналист Мохамад Абу Хасира е убит при израелски удар срещу Газа

Израелска въздушна офанзива е умъртвила палестинския публицист Мохамад Абу Хасира дружно с 42 членове на фамилията покрай град Газа, съгласно известия в локалните медии.

Израелската бомбардировка „ нацели къщата му “ през нощта сред неделя и понеделник, заяви осведомителната организация Wafa във вторник.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Арабски свят приказва за убийството на фамилията на публицист от Ал Джазира Журналистите от Газа: Репортажи под бомбардировки Ройтерс, публицисти от Ал Джазира „ набелязани “ в Ливан стачкуват: Пресгрупа Израелски въздушен удар умъртви палестинския публицист и фамилията му в Газа завършек на списъка

Пресслужбата на Хамас, групата, която ръководи Газа, сподели, че тялото на Абу Хасира е намерено под отломките.

Той е един от минимум 37-те публицисти, убити при израелски офанзиви от 7 октомври, съгласно данни, оповестени от групата за независимост на пресата Комитет за отбрана на публицистите (CPJ) в понеделник.

Тридесет и двама от проследените от CPJ публицисти бяха палестинци, четирима бяха израелци и един беше ливанец.

На 25 октомври израелска офанзива умъртви фамилията на шефа на бюрото на Ал Джазира Ваел Дадух, в това число неговата брачна половинка, наследник, щерка, внук и минимум осем други родственици.


Израел води опустошителна бомбардировка в линията Газа от 7 октомври след офанзива на Хамас на израелска територия, която умъртви повече от 1400 души, най-вече цивилни, настояват израелските управляващи.

Оттогава офанзивите на Израел са умъртвили повече от 10 000 палестинци, една трета от които деца, споделят публични лица в Газа, и са разселили 1,5 милиона души.

Ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида, Фолкер Тюрк, сподели във вторник, че е бил „ един цялостен месец на кланица, на непрекъснато страдалчество, кръвопролития, заличаване, отвращение и обезсърчение “.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР