Израелка с коронавирус е карала цяла седмица ски в Банско,

...
Израелка с коронавирус е карала цяла седмица ски в Банско,
Коментари Харесай

Израелка с коронавирус карала ски в Банско, минала през летището в Пловдив

Израелка с ковид е карала цяла седмица ски в Банско, като е минала и на два пъти през Летище Пловдив - на отиване и връщане, осведоми Дарик радио, цитирайки началника на отдел " Противоепидемичен надзор " в РЗИ-Пловдив доктор Милена Панайотова.
Жената е пристигнала на летището на 4 март с група от 16 души и се е отправила към ски курорта в Банско. Тя е отпътувала също от пловдивското летище на 9 март. Докато е била в България израелката не е имала клинични признаци за болестта, била е изцяло здрава, разясни доктор Панайотова.

Получила признаци и недоволства, когато се е завърнала в Израел. Според доктор Панайотова информацията е получена в РЗИ от туроператорската компания. По време на 14-дневната карантина в Израел се е оказало, че дамата се е разболяла от ковид.

Мерките, които сме взели, по повод спиране на механизма на предаване на инфекцията се съблюдават прецизно. Персоналът на летището работи с персонални защитни средства. Няма никакъв риск за работещите на пловдивския терминал, сподели още доктор Панайотова.

Тя добави, че от летището израелката се е качила на рейс за Банско, а на потегляне, от рейса от ски курорта, се е качила непосредствено на самолета. " В Пловдив тя не е била, няма заплаха за никой от пловдивчани ", изясни акцентира шефката на отдел " Противоепидемичен надзор " в РЗИ. Взети са три проби от хора, които са придружавали дамата, резултатите се чакат през днешния ден.
Шефката на отдел " Противоепидемичен надзор " акцентира, че на Летище Пловдив има термокамера, а полетите се наблюдават посредством нея от здравно лице. По думите й от на следващия ден се стопират всички полети от Летище Пловдив.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР