Израелец е бил тежко ранен днес при предполагаемо нападение от

...
Израелец е бил тежко ранен днес при предполагаемо нападение от
Коментари Харесай

След 20 изстрела: Израелец е тежко ранен при стрелба по кола на Западния бряг

Израелец е бил тежко ранен през днешния ден при хипотетично нахлуване от палестинци в град Хувара на Западния бряг , оповестяват парамедици, съобщи ДПА.  Съпругата му , която е била в колата, когато по нея е стреляно, е откарана в болница поради травматичен потрес , оповестиха от службата за незабавна помощ " Маген Давид Адом ". 

В автомобила е имало и три деца, оповестяват израелските медии. Твърди се, че нападателят е създал към 20 изстрела по автомобила.

Според известията израелските сили за сигурност са заловили обвинения след малко гонене. 

Автомобилът е бил обстрелван в дребния град Хувара, покрай мястото, където предишния месец при нахлуване, осъществено от палестински причинител, бяха убити двама братя израелци.

Нападението провокира тежки вълнения от страна на израелски заселници, които подпалиха къщи, магазини и коли. Няколко палестински поданици бяха ранени.

Крайно десният израелски министър на финансите Бецалел Смотрич, който дава отговор и за противоречивата политика на Израел за заселване на Западния бряг, е изискал страната да " заличи " Хувара. По-късно той се отхвърли от тези си изказвания.

През Хувара минава народен път, който се употребява всекидневно от доста израелски заселници в северната част на Западния бряг.

Ситуацията със сигурността в Израел и палестинските територии се изостри през последните месеци. 

От началото на годината при яростни конфликти са починали 85 палестинци, а 13 израелци и една украинка са били убити при палестински набези. 

Опасенията са, че ще има повече принуждение по време на идния мюсюлмански месец Рамазан, който стартира тази седмица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР