Израел заяви днес пред Международния съд на ООН в Хага,

...
Израел заяви днес пред Международния съд на ООН в Хага,
Коментари Харесай

Израел пред Международния съд на ООН: Не искахме война в Газа

Израел съобщи през днешния ден пред Международния съд на Организация на обединените нации в Хага, че не е желал война в линията Газа, а е " бил атакуван и се бори, с цел да отбрани страната и нейните жители ", съобщи Ройтерс.

Военната нужда от израелското нахлуване в анклава бе предпазена в най-висшия съд на Организация на обединените нации от заместник-главния прокурор по интернационалните каузи на Израел Гилад Ноам.

Република Южна Африка изиска през вчерашния ден от Международния съд на Организация на обединените нации да разпореди прекъсване на израелската атака в град Рафах в линията Газа в границите на заведеното от нея дело, по което упреква Израел в геноцид в крайбрежната територия, като разгласи, че палестинският народ е изправен пред " продължаващо изтребване ", напомня Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

Ноам назова делото, заведено от РЮА, по което Израел е упрекнат в нарушение на Конвенцията за геноцида от 1949 година, " окончателно надалеч от обстоятелствата и събитията ".

" Това отблъскващо обвиняване в геноцид е насмешка ", сподели израелският представител, който добави, че " тази война е покруса, само че не е геноцид ".

Преди чуването му няколко десетки произраелски стачкуващи се събраха пред Международния съд в Хага.

Заместник-главният прокурор удостовери позицията на Израел, че град Рафах е " стратегическа точка за продължаващата терористична активност " на радикалната палестинска формация " Хамас " и негов бастион. Израел възнамерява сухопътна интервенция в южния град в линията Газа, на границата с Египет, против която се оповестиха редица страни отпред със Съединени американски щати.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР