Израел започна евакуация на свои граждани от Турция, след като

...
Израел започна евакуация на свои граждани от Турция, след като
Коментари Харесай

Израелци започнаха да се евакуират от Турция

Израел стартира евакуация на свои жители от Турция, откакто израелските управляващи насочиха апел към израелците да изоставен тази страна " допустимо най-бързо ", оповестиха турски медии.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 557
Израелци започнаха да се стичат към летище " Истанбул ", с цел да бъдат евакуирани, на фона на антиизраелски митинги в цяла Турция след нападението по болница в Газа, за което " Хамас " упрекна Израел.

Първият аероплан - Ембраер Е195, изпратен от Тел Авив за евакуацията на израелците, кацна в Истанбул през вчерашния ден и отпътува с първите пасажери в 19:55 ч. 

По-късно вечерта бе осъществен втори полет за евакуация на израелски жители, искащи да изоставен Турция. Самолетът Боинг 737-9, претрупан с израелци, измежду които фамилии с деца, отлетя от летище " Истанбул " в 1.38 ч. през днешния ден.

За двата полета от Истанбул до Тел Авив бяха ангажирани самолети на израелските самолетни компании Аркия (Arkia) и Ел Ал (El Al), показва турската организация ДХА.

Евакуацията на жители от Турция ще продължи, заяви Израелското бюро за национална сигурност. Бюрото посъветва жителите да съблюдават ограниченията за сигурност и доколкото е допустимо да се движат на групи.

Израел прикани жителите си да изоставен Турция " допустимо най-бързо ", с цел да подсигуряват сигурността си в подтекста на възходяща терористична опасност против израелските жители в чужбина.

Антиизраелските настроения в Турция се задълбочиха през последните дни, изключително след нападението против болница в Газа. Хиляди хора излязоха на митинги в цялата страна, с цел да осъдят офанзивата, при която починаха стотици хора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР