Израел започна да тества прототип на ваксина срещу COVID-19 върху

...
Израел започна да тества прототип на ваксина срещу COVID-19 върху
Коментари Харесай

Израел тества прототип на коронавирусна ваксина върху гризачи

Израел стартира да тества първообраз на ваксина против COVID-19 върху гризачи в своя биохимична лаборатория към министерството на обраната, оповестява Ройтерс, представен от БНР.

На 1-ви февруари министър председателят Бенямин Нетаняху разпореди на Израелския институт за биологични проучвания (IIBR) да се причисли към битката против пандемията от ковид, като обезпечи облекчение на секретността на лабораторията, което разреши тя да си сътрудничи с цивилни учени и частни компании.

В изказване от кабинета на Нетаняху във вторник се показва, че шефът на IIBR Шмуел Шапира го е уведомил за " забележителен прогрес " в основаването на първообраз на ваксина и че в този момент институтът " приготвя модел за започване на тестване върху животни ".

Източник, осведомен с дейностите на IIBR, сподели пред Ройтерс, че към този момент се организират тествания върху гризачи, само че отхвърли да разяснява типа на тези гризачи.

Предполага се, че лабораторията IIBR е работила по планове за биологично и химическо оръжие, като управляващите в Израел нито удостоверяват, нито отхвърлят това, добавя БНР.

В необикновени обществени мнения основният началник на нововъведенията на IIBR Еран Захави съобщи през предходната седмица, че институтът е насочил целия си фокус към новия ковид, като три групи се пробват да разработят ваксина против заболяването COVID-19, която той предизвиква, а други екипи изследват евентуалното лекуване.

" Опитваме се колкото е допустимо да си сътрудничим и да имаме други хрумвания на други хора ", сподели той на онлайн конференцията на британски език през предходната седмица, проведена от Jerusalem Venture Partners.

" Но оборудването на лабораторията е доста пренаселено и доста натоварено и доста рисково, тъй че би трябвало да бъдем доста мудни и доста внимателни ", добави той.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР