Израел задължава всички граждани, пристигащи от чужбина, да се поставят

...
Израел задължава всички граждани, пристигащи от чужбина, да се поставят
Коментари Харесай

Израел въвежда 14-дневна карантина за всички пристигащи в страната

Израел задължава всички жители, идващи от чужбина, да се слагат сами под 14-дневна карантина, съобщи през днешния ден израелският министър председател Бенямин Нетаняху, представен от Ройтерс.

Мярката е част от напъните на Израел за предварителна защита против разпространяването на ковид и влиза в действие от през днешния ден. "Всеки, който идва в Израел от чужбина, ще бъде подложен под 14-дневна карантина. Това е мъчно решение, само че е от изключителна значимост за запазване на публичното здраве, а публичното здраве е преди всичко ", съобщи Нетаняху. Мярката, която се вкарва за интервал от две седмици, влиза в действие след 72 часа, заяви 12-и канал на израелската телевизия, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ТАСС.

511 са записаните смъртни случаи от ковид в Европа

Израел взе едни от най-сериозните защитни ограничения против ковид, като наложи домашна карантина на гости от доста азиатски и европейски страни. Това доста затрудни пътуванията и търговията и се чака съществено да пострада туристическият бранш. Израелските медии оповестиха, че от четвъртък на чужденците ще бъде давано позволение да влизат в Израел, единствено в случай че потвърдят, че има къде да си наложат карантина. Досегашните ограничавания за влизане в Израел важаха за идващи от страни, наранени от ковид, отбелязва ДПА. По последни данни в Израел има 42 души, инфектирани с ковид. Вестник "Джерузалем пост " написа, че сега повече от 25 хиляди жители на Израел са под двуседмична карантина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР