Израел все още не е отговорил на искането на Киев

...
Израел все още не е отговорил на искането на Киев
Коментари Харесай

Напрежението между Израел и Украйна може да продължи и при Нетаняху

Израел към момента не е дал отговор на настояването на Киев за системи за противовъздушна защита след началото на войната на Русия против Украйна , която към този момент навлезе в деветия си месец, разяснява Анадолската организация.

Проукраинската политика на Израел не надвиши декларацията за поддръжка на Украйна против съветската атака, отхвърлянето на референдума в анексираните от Русия райони и даването на филантропична помощ във войната.

Въпреки това

Израел в същото време наложи ограничавания върху кандидатстването за виза за украинци, до момента в който двете страни гласоподаваха една против друга в Организация на обединените нации.
 Зеленски е отчаян от отхвърли на Израел да даде Противовъздушна отбрана
Зеленски е отчаян от отхвърли на Израел да даде Противовъздушна отбрана

Тел Авив отклонил молбата за доставка на " Железния купол "

Израел при Нетаняху

Шимон Щайн, старши теоретичен помощник в Института за проучване на националната сигурност към университета в Тел Авив и някогашен дипломат на Израел в Берлин, споделя пред Анадолската организация, че не се чака Тел Авив да направи сериозна смяна в интерес на Украйна по време на ръководството на Бенямин Нетаняху, новият министър-председател на страната.

Щайн съобщи: " Нетаняху малко преди изборите сподели, че по-късно ще обмисли целия въпрос, дали това значи, че ще се отклони от сегашната линия, остава да забележим. "

Дипломатическото напрежение сред Израел и Украйна доближи връхната си точка на гласуването в Организация на обединените нации на 11 ноември по отношение на палестинския план за израелската окупация.

Украйна гласоподава в интерес на Палестина, което накара Израел да извика украинския дипломат в Тел Авив. Израел упрекна Украйна, че е " на една страна с Иран ".

" Подобно държание от страна на Украйна не отразява връзките сред другарски страни с общи полезности ", съобщи израелското външно министерство в нота до украинския дипломат Евгений Корнийчук.

Позовавайки се на това развиване, Щайн сподели: " Не разбирам за какво Украйна в този миг, когато те желаят помощ от Израел, гласоподава в поддръжка на изпращането на този въпрос в Хага. "

Посланикът на Украйна в Тел Авив Корнийчук съобщи " гнева " на страната си на Израел поради " възпрепятстването на влизането на украинци в Израел ".

Докато западните съдружници на Украйна отстраниха визовите ограничавания за украинците след войната, Тел Авив анулира съглашението за безвизово пътешестване сред двете страни.

Украйна също беше разочарована, че Израел се " въздържа " от гласуването в Организация на обединените нации на 14 ноември по отношение на изплащането на военните репарации на Украйна от Русия.

Щайн сподели: " Ние постоянно имаме поради забележителната еврейска общественост в Русия, което постоянно е мотив, който тежи върху решението на Израел във връзка с Русия. "

" Нетаняху има близки връзки с (руския президент Владимир) Путин, той е ходил в Москва доста пъти по време на мандата си като министър-председател, с цел да обсъдят на първо място обстановката към Сирия ", добави той.

" Оперативни ограничавания "

Украинският министър на защитата Олексий Резников подлага на критика политиката на Израел по отношение на неговата страна.

Резников разкритикува " оперативните ограничавания " на Израел, който построява политиката си за сигурност към западната ос, само че отхвърля да даде оръжия на Украйна на съображение съветското военно наличие в Сирия.

Резников, базирайки се на потреблението на създадени в Иран въоръжени безпилотни летателни апарати от Русия в Украйна, сподели: " Иранците получават действен опит, като водят война в Украйна. Тези дронове ще бъдат употребявани против Израел в бъдеще. "
 Зеленски пита Израел дали е с демокрацията, или с съветския гнет
Зеленски пита Израел дали е с демокрацията, или с съветския гнет

Украинският президент прикани Йерусалим да се причисли в борбата против Русия

Щайн съобщи, че Израел няма да компрометира връзките си с Русия посредством изпращане на оръжие

Той прибавя: " Продължихме да поддържаме филантропичната помощ. Също по този начин по отношение на иранската интервенция с дронове. Но, в случай че ме попитате, Израел ще достави ли оръжия? Не знам. "

Съединени американски щати си затварят очите

Дългогодишните специфични връзки на Израел със Съединените щати станаха спорни, изключително в подтекста на войната в Украйна.

Щайн споделя: " Съединените щати са изцяло наясно с позицията на Израел, която е обвързвана с съветското наличие в Сирия ".

" Докато Съединени американски щати си затварят очите и не оказват напън върху Израел да застане ясно на страната на Украйна, в случай че имаме това поле за маневриране, не виждам никаква причина позицията на израелското държавно управление да се промени ", добави той.
 Израел отхвърли ракети на Украйна макар натиска на Съединени американски щати
Израел отхвърли ракети на Украйна макар натиска на Съединени американски щати

Страната не позволи на Берлин да изпрати на Киев ракети, създадени по израелска технология
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР