Израел вероятно ще разреши вторите бустерни инжекции с ваксината срещу

...
Израел вероятно ще разреши вторите бустерни инжекции с ваксината срещу
Коментари Харесай

Четвъртата игла ще се прилага в Израел при най-уязвимите

Израел евентуално ще позволи вторите бустерни инжекции с имунизацията против ковид за хора с отслабена имунна система. Това съобщи в четвъртък върховен държавен чиновник в региона на опазването на здравето. Окончателно решение за по-широкото потребление на четвъртите дози обаче към момента не е взето, предаде Ройтерс.

Генералният шеф на Министерството на здравеопазването на Израел Нахман Аш обяви на конференция в четвъртък, че е решил засега вторият бустер да се предлага единствено на хора с отслабен имунитет, като пациенти с онкологични болести и реципиенти на трансплантирани органи.

" С оглед на съществуващите в света пропуски в познанията за успеваемостта на четвъртата доза, в актуалната обстановка действаме внимателно и отговорно. Ако забележим признаци, че се чака увеличение на тежките болести измежду по-възрастното население, тогава ще вземем това решение. Предизвикателството е да го създадем задоволително рано, с цел да ги имунизираме в точния момент ", разяснява той.

В понеделник израелска болница сложи четвърти дози на тестова група от здравни работници в рамките на първото огромно изследване дали вторият кръг от бустери ще помогне за справяне с разновидността Омикрон. Резултатите се чакат до две седмици.

" Стратегията на Израел за превъзмогване на Омикрон е ясна: колкото по-голяма е вълната, толкоз по-голяма отбрана ще ни е нужна ", съобщи министър-председателят Нафтали Бенет след оповестяването на лимитираното въвеждане на четвъртите дози.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР