Израел вече позволява на всички граждани на Съединените щати да

...
Израел вече позволява на всички граждани на Съединените щати да
Коментари Харесай

Израел вече пуска без виза всички американци

Израел към този момент разрешава на всички жители на Съединените щати да влизат на територията на страната без визи, оповестява " Франс прес ".

Решението е в действие и за американците, пребиваващи на палестинска територия. То е част от реципрочно съглашение, подписано през вчерашния ден.

" Това ще разреши на всеки американски жител да влезе в Израел и след това, когато Израел бъде признат в програмата, ще разреши на израелските жители да влизат в Съединени американски щати без виза ", показват от кабинета на израелския министър-председател.

" Това е значим крайъгълен камък, който ни приближава до цялостното покриване на условията на американското държавно управление за кандидатурата ни за приемане в програмата за безвизов режим ", допълват от държавното управление.

Прилагането на процедурата за взаимност влиза в действие от през днешния ден.

Уточнява се, че споразумението ще важи за всички жители на Съединени американски щати, в това число тези с двойно поданство и живеещите на Западния бряг и Ивицата Газа.

Досега палестинците с американско поданство нямаха право да влизат в Израел през летище " Бен Гурион " без виза, а трябваше да го вършат през Йордания.

Гражданите на 40 страни са освободени от условие за виза при къс престой в Съединените щати за отмора или по работа.

От години Израел води договаряния за присъединение към програмата за безвизов режим със Съединени американски щати.

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър съобщи, че до 30 септември ще бъде взето решение дали Израел може да бъде включен в програмата.

Новината пристигна в миг, когато израелският президент Исак Херцог е на публично посещаване в Съединени американски щати, на фона на напрежението сред американския президент Джо Байдън и държавното управление на премиера Бенямин Нетаняху, което Вашингтон счита за " извънредно ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР