Израел вече използва дронове, за да следи спазва ли се

...
Израел вече използва дронове, за да следи спазва ли се
Коментари Харесай

Израел следи с дронове спазва ли се карантината

Израел към този момент употребява дронове, с цел да следи съблюдава ли се карантината, предадоха локални медии. Страната също по този начин утвърди потреблението на технология за шпиониране по телефона, която преди се използваше за битка с тероризма.

Това ще разреши на органите на реда да наблюдават болните и всички лица, сложени под карантина от отдалеченост, тъй че да се понижи рискът за тяхното здраве.

Но навлизането на сходни технологии против цивилни повдигна и опасения за поверителността и до каква степен управляващите могат или би трябвало да стигнат, с цел да лимитират пандемията.

Припомняме, че по-рано, полицейският час и други ограничавания, наложени на хората в Израел, с цел да бъде забавено разпространяването на епидемията от новия ковид (COVID-19) през дните на огромния тамошен празник Пасха, бяха анулирани.

Все отново публичният превоз, с изключение на такситата и самолетните компании, няма да работят до неделя сутринта. Гражданите ще могат да вървят единствено на 100 метра от домовете си.

Моловете и множеството заведения за отдих остават затворени.

Многоетапният проект включва също освобождението на градове съгласно равнището на заразяване - с минимум инфектирани преди всичко, както и хора по възрастова категория - най-млади и най-здрави.

Министърът на защитата Нафтали Бенет разкритикува остро предлагането на здравното министерство за продължение на блокадата в цялата страна след петък сутринта, като се аргументира, че затварянето на страната ще докара до опустошителни стопански вреди.

Израел регистрира повече от 12 000 случая и 123 смъртни случая. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР