Израел възнамерява да убива лидерите на палестинското движение Хамас по

...
Израел възнамерява да убива лидерите на палестинското движение Хамас по
Коментари Харесай

Шефът на израелските спецслужби обяви нова операция „Мюнхен“ за избиване на лидерите на Хамас по цял свят

Израел има намерение да убива водачите на палестинското придвижване Хамас по света, съобщи ръководителят на Службата за обща сигурност Ронен Бар. Според него интервенцията ще бъде извършена в линията Газа, Западния бряг, Ливан, Турция, Катар и други територии. Бар съпостави актуалните проекти с операцията по ликвидирането на забърканите в убийството на израелски спортисти в Мюнхен през 1972 година Тогава това стана със заповед на премиера Голда Мейр.

Аудиозапис на речта на Бар беше публикуван от държавната телевизионна и радиокомпания Кан. Не се прецизира къде и по кое време е изработен записът. „ Министерският кабинет ни сложи цел. Както се споделя на махленски език, това е елиминирането на Хамас и ние сме решени да го създадем. Това е нашият Мюнхен “, сподели шефът на Службата за обща сигурност. Той увери, че интервенцията ще премине „ на всички места “ и изброи наред с други Турция и Катар. Според  Бар това ще отнеме няколко години.

Източници на The Wall Street Journal по-рано оповестиха, че министър председателят Бенямин Нетаняху е наредил на разследващите организации да разработят проект за елиминиране на висши водачи на Хамас отвън линията Газа, в това число Турция и Катар. Според вестника ликвидирането би трябвало да се извърши след интервенцията в линията Газа, с цел да не се усложняват дипломатическите старания за освобождение на заложниците.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР