Израел възнамерява да изпрати в Европа и Канада 16 250

...
Израел възнамерява да изпрати в Европа и Канада 16 250
Коментари Харесай

Израел изпраща 16 000 бежанци в Европа и Канада

Израел има намерение да изпрати в Европа и Канада 16 250 бежанци, потърсили леговище в страната. Това разгласи израелския министър председател Бенямин Нетаняху. 

За това са се договорили Израел и Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, с което се анулира първичния проект на страната да депортира африкански мигранти в Африка, заяви Ройтерс. 

" Това е неповторимо съглашение сред Върховния комисар на Организация на обединените нации и Израел за извеждане на 16 250 души в развити страни като Канада, Германия или Италия - подобен ангажимент пое Върховният комисар - за образуване на извеждането и даже за финансирането му ", разгласи Нетаняху. 

Говорителката на Комисариата удостовери, че има такова съглашение, без да даде детайлности за него. 

Част от тези бежанци ще заминат за Италия и Германия. 

През февруари израелските управляващи са почнали да изпращат уведомления до 20 000 африкански мигранти, че имат 2 месеца да изоставен страната или ще бъдат вкарани в пандиза. Израелското държавно управление предложи на бежанците по 3500 $ и самолетен билет до сигурна дестинация в Африка. 

Срещу решението се оповестиха правозащитни организации, които оповестиха, че доста от мигрантите са избягали от военни спорове и депортирането им ще ги изложи на заплаха. 

Правозащитните организации заведоха иск във висшия съд на Израел против депортацията. В средата на май съдът краткотрайно спря депортацията. 

Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците също опитваше да разубеди Израел да депортира мигранти, наблягайки, че депортираните през последните две години бежанци са били подложени на тормози и изтезания и са мигрирали към Европа. 

През 2005 година в Израел влязоха общо 64 000 африканци, хиляди от които обаче по-късно напуснаха страната. През последните години потокът от незаконни мигранти към Израел съвсем спря след построяването на оградата по границата с Египет. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР