Израел увеличи въздушните удари по Ивицата Газа и я изолира

...
Израел увеличи въздушните удари по Ивицата Газа и я изолира
Коментари Харесай

На живо: Лидерите на САЩ, Великобритания, Германия, Италия и Франция изразяват подкрепа за Израел

Израел усили въздушните удари по Ивицата Газа и я изолира от храна, гориво и други доставки като възмездие за кърваво навлизане на бойци на Хамас. Броят на жертвите във войната набъбна до близо 1600 от двете страни, в това число повече от 800 души, убити в Израел и 700 в Газа. Следете нашия блог онлайн за всички най-нови разработки. Всички часове са парижко време (GMT+2).

03:30 ч. сутринта: Трюдо осъжда „ прославянето на насилието “ в митингите, откакто Хамас атакува Израел

Премиерът Джъстин Трюдо и други канадски управляващи в понеделник осъдиха демонстрациите в Канада на тези, за които споделиха, че възхваляват насилието посредством поддръжка Атаката на палестинската ислямистка формация Хамас против Израел.

„ Възхвалата на насилието в никакъв случай не е допустима в Канада “, сподели той.

03:24 сутринта: Официален представител на Хамас споделя, че Иран и Хизбула не са имали роля в нахлуването в Израел

В понеделник почитан чиновник на Хамас сподели, че единствено дребен брой висши командири в Газа са знаели за широкообхватното навлизане в Израел, само че че съдружници като Иран и ливанската Хизбула „ ще се причислят към борбата, в случай че Газа бъде подложена на война на заличаване.

03:20 сутринта: Пропалестинско писмо от студенти от Харвард предизвика възмущението на възпитаниците

Изтъкнати ученици на Харвардския университет в понеделник осъдиха пропалестинско изказване на студенти, които упрекват Израел за насилието, обхващащо района и прикани университета да предприеме дейности против подписалите.

Коалиция от 34 организации на студенти от Харвард съобщи, че " държат израелския режим напълно виновен за цялото разгръщащо се принуждение " след десетилетия на окупация, добавяйки, че " режимът на апартейда е единственият да упрекват. "

Организациите, подписали писмото, включват мюсюлмански и палестински групи за поддръжка плюс други, посочени за разнообразни среди, в това число Харвардските евреи за избавление и Афроамериканската съпротивителна организация.

02:50 сутринта: Политиците осъждат про- Палестински протест в Операта в Сидни

Австралийските политически водачи във вторник осъдиха пропалестинските протестиращи, които се събраха в Операта в Сидни, някои хвърляха факли и скандираха антиизраелски обиди.

Протестиращите възпламениха червени факли пред Операта Хаус, крещяха антисемитски лозунги и носеха транспаранти с послания като „ Там, където има опозиция против апартейд, е оправдана. “

„ Няма какво да честваме от загубата на почтени животи “, сподели министър председателят Антъни Албанезе пред радио интервюиращ на идната заран.

02:16 сутринта: Военни водачи от Съединени американски щати и Израел разискват офанзивата на Хамас, споделя Пентагонът

Ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати Чарлз Браун младши беседва в понеделник с началника на израелския общоприет щаб Херци Халеви, сподели Пентагонът, като добави, че са разискали офанзивата на Хамас и стъпките за подсилване на военната позиция на Съединени американски щати в района.

02:07 сутринта: Стотици в Аржентина маршируват за Израел

Стотици хора участваха в марш в поддръжка на Израел в понеделник в столицата на Аржентина, която загуби минимум седем жители при офанзиви на въоръжена формация Хамас, оставили стотици жертви.

Маршът се организира на ъгъла на две улици в Буенос Айрес, надлежно наречени Държава Израел и Държава Палестина.

„ Единственото решение е да се освободи линията Газа, която в началото принадлежи на еврейския народ “, сподели Рафаел Яблоноски, 60-годишен доктор, пред Агенция Франс Прес по време на марша.

Аржентина е дом на най-голямата еврейска общественост в Латинска Америка, с към 300 000 души при население от към 45 милиона.

01:01 сутринта: В Ню Йорк пропалестински стачкуващи осъждат израелското държавно управление

Стотици пропалестински стачкуващи се събраха в понеделник в сърцето на Манхатън, заклеймявайки израелското държавно управление и настоявайки Съединените щати да спрат да поддържат своя съдружник в Близкия изток, след всеобщо нахлуване на палестински екстремисти в Израел през уикенда.

С табели, надписващи „ Израел да върви по дяволите! " и „ NYC стои с Газа “, хора от всички възрасти застанаха пред израелското генерално консулство, развявайки палестински флагове.

От другата страна на мощно полицейската улица про-израелска група стоеше зад бариери за сигурност, хвърляйки обиди към другото заседание. < p> Това беше втори следващ ден, в който градът беше сцена на напрегнати контрапротести сред пропалестински поданици и други, защитаващи Израел.

12:35 сутринта: Палестинският президент Абас се чака в Москва, споделят съветски медии < /h2>

Очаква се палестинският президент Махмуд Абас да посети Москва, цитираха съветските медии думите на палестинския делегат в Москва късно в понеделник.

„ Очакваме публично изказване от Кремъл, от съветска страна, за това по кое време ще се състои визитата ", сподели съветският новинарски канал RBC, цитирайки думите на дипломат Абдел Хафиз Нофал.

" Постигнато е съглашение господин Абас да пристигна тук в Москва. "

12:30: Саудитският принц споделя, че работи за ограничение на боевете сред Израел и Газа

Фактическият държател на Саудитска Арабия е споделил на палестинския президент Махмуд Абас, че работи за попречване на „ разширение “ на спора след изненадващата офанзива на Хамас против Израел, оповестиха саудитските държавни медии рано във вторник.

Престолонаследникът Мохамед бин Салман също сподели на Абас, че кралството от Персийския залив продължава да „ застава до палестинския народ, с цел да реализира своите законни права на заслужен живот, да реализира своите очаквания и желания и да реализира обективен и дълготраен мир “, заяви формалната саудитска организация за пресата.

12:18 ч.: „ Няма желание да слагат ботуши на Съединени американски щати “ в спора сред Израел и Хамас, споделя Белият дом 

Съединените щати нямат проект за военно присъединяване в спорът сред Израел и Хамас след изненадващата офанзива на палестинската въоръжена формация, съобщи Белият дом в понеделник.

" Няма желание да слагаме ботушите на Съединени американски щати на земята ", сподели представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби пред кореспонденти, добавяйки обаче, че президентът Джо Байдън „ постоянно ще се увери, че пазиме и пазиме нашите ползи на националната сигурност. “

Кърби сподели пред кореспонденти, че Белият дом чака спомагателни претенции за сигурност от Израел и ще се опита да извърши тези потребности допустимо най-бързо.

12: 00 сутринта: Лидерите на Съединени американски щати, Обединеното кралство, Германия, Италия и Франция показват поддръжка за Израел

Лидерите на Съединени американски щати, Германия, Англия, Франция и Италия излязоха със взаимно изказване в понеделник, осъждайки офанзивите против Израел от ислямисти формация Хамас и показаха своята „ твърда и обединена поддръжка “ за Израел.

„ През идващите дни ще останем обединени и координирани, дружно като съдружници и като общи другари на Израел, с цел да подсигуряваме, че Израел е в положение да се пази, и в последна сметка да сложи изискванията за кротичък и интегриран район на Близкия изток “, се споделя в изказването на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, френския президент Еманюел Макрон, немския канцлер Олаф Шолц, италианския министър председател Джорджиа Мелони и английския министър председател Риши Сунак.

Прочетете вчерашния блог онлайн, с цел да видите по какъв начин се развиха събитията от деня.

(FRANCE 24 с AFP, AP и REUTERS)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР