Израел твърди, че е убил 170 души и е задържал

...
Израел твърди, че е убил 170 души и е задържал
Коментари Харесай

Израел уби и задържа стотици при нападение на болница в Газа

Израел твърди, че е умъртвил 170 души и е задържал още 800 в траял съвсем седмица конфликт с бойци на Хамас в болничното заведение ал-Шифа в град Газа, една от най-големите борби в войната в палестинския анклав.

Израелската офанзива против болничното заведение, в миналото най-голямото здравно заведение в Газа, стартира при започване на предходната седмица, като бригада от специфични елементи и танкове бързо обкръжиха болничното заведение, съгласно Израел Отбранителни сили.

Според израелски публични лица 170 бойци от Хамас и по-малката секта на Палестинския ислямски джихад са били убити, до момента в който IDF сподели, че 500 бойци са измежду 800-те арестувани души, в това число старши полеви командири от двете въоръжени групировки. Твърди се също, че са иззети оръжия и милиони щатски долари и йордански динари.

Няколко хиляди палестинци, които са потърсили заслон в ал-Шифа, са били принудени да се изтеглят през контролно-пропускателен пункт до приюти на юг от болничното заведение. Пациентите и медицинският личен състав бяха преместени в специа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР