Израел твърди, че е обстрелвал бунтовни цели в Ливан, след

...
Израел твърди, че е обстрелвал бунтовни цели в Ливан, след
Коментари Харесай

Ливан: Израел обстрелва екстремни цели през границата

Израел твърди, че е обстрелвал бунтовни цели в Ливан, откакто две ракети са били изстреляни по израелски боен пост покрай неофициалната граница.

Трима души бяха ранени при обстрела, който засегна няколко града и села, оповестиха ливанските държавни медии.

Движението Хизбула съобщи, че ракетите са били отговор на убийството на трима от неговите бойци в понеделник.

Размяната пристигна, когато Израел бомбардира Газа в отговор на невижданата офанзива на палестинската въоръжена формация Хамас.

Израелските отбранителни сили (IDF) обявиха, че анти- танкова ракета беше изстреляна от Ливан към израелски боен пост покрай село Араб ал Арамше, което се намира навръх юг от демаркираната от Организация на обединените нации Синя линия - неофициалната граница, която разделя Израел и Ливан.

Хизбула съобщи, че е нацелила позицията " в съдбоносен отговор на ционистката експанзия в понеделник ". Твърди се, че ракетата е предизвикала няколко израелски жертви.

IDF сподели, че като част от отговора си на офанзивата самолети са атакували бдителен пункт в Ливан, принадлежащ на Хизбула. Артилерия е обстрелвала и ракетната площадка. Не оповестява за жертви измежду бойците си.

Националната новинарска организация на Ливан заяви, че трима цивилни са били ранени и 10 къщи са били развалени от израелския огън в град Марвахин. Градовете Ярин и Даря също са били ударени, сподели той.

Какво се случва в Израел и за какво в този момент?

Израел и Съединени американски щати предизвестиха подкрепяната от Иран Хизбула, най-мощната военна мощ на Ливан, да не отваря нов военен фронт, откакто бойци на Хамас от Газа убиха минимум 1200 души при нахлуване в южната част Израел в събота. Повече от 1000 души бяха убити от ответните въздушни удари на Израел против Газа.

" Позволете ми да кажа още веднъж - на всяка страна, всяка организация, всеки, който мисли да се възползва за тази обстановка имам една дума: Недейте. Недейте “, сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в изказване във вторник – видимо засилвайки предизвестието.

Напрежението по северната граница на Израел скочи след кървавото навлизане на Хамас.

Трима израелски бойци бяха убити в конфликт с въоръжени лица от Палестинския ислямски джихад, които проникнаха на израелска територия от Ливан в понеделник. Двама от палестинските бойци също бяха убити при случая.

Тримата бойци на Хизбула бяха убити по-късно в понеделник, когато израелските сили нападнаха позициите му в Ливан в отговор на минометен огън.

Във вторник Хизбула сподели, че нейни бойци са стреляли с противотанкова управляема ракета по израелска военна машина в региона на Авивим.

Военните споделиха, че не са предизвикали жертви и че в отговор хеликоптер е атакувал един от наблюдателните постове на групата.

Хамас също по този начин твърди, че неговите бойци в Ливан са изстреляли ракети към региона на Западна Галилея в Израел. отмъстиха, като обстреляха други два наблюдателни поста на Хизбула.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР