Израел трябва да спре да убива бебета и жени в

...
Израел трябва да спре да убива бебета и жени в
Коментари Харесай

„Спрете да убивате жени и бебета в Газа“: Макрон призова Израел да прекрати бомбардировките

„ Израел би трябвало да спре да убива бебета и дами в Газа “. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон в извънредно изявление в Елисейския дворец пред Би Би Си.

Макрон сподели, че няма никакво опрощение за бомбардировките и уточни, че прекратяването на огъня би било от изгода за Израел.

 

Очаква се той да призове за запазване на живота на цивилното население в Ивицата Газа

 

Въпреки че признаваме правото на Израел да се пази, ние ги призоваваме да спрат бомбардировките в Газа , добави френският президент.

„ Де факто през днешния ден се бомбардират цивилни жители. Тези бебета, дами, възрастни хора са бомбардирани и убити. Така че няма причина за това и няма легитимност. Затова призоваваме Израел да спре “, съобщи Макрон.

 

 Болката на палестинците Снимка: Ройтерс

 

Той съобщи, че не е негова роля да преценя дали е нарушено интернационалното право .

Макрон акцентира също, че Франция ясно осъжда „ терористичните дейности на „ Хамас “ . Страната, сходно на Израел, Съединени американски щати, Обединеното кралство и други западни страни, смята „ Хамас “ за терористична организация.

 

Съединени американски щати са срещу повторната окупация на Ивицата Газа от Израел

 

Той сподели, че се надява и други водачи, в това число в Съединени американски щати и Обединеното кралство, да се причислят към апелите му за преустановяване на огъня .

В речта си ден след конференцията за филантропична помощ в Париж, отдадена на войната в Газа, Макрон съобщи, че „ ясното умозаключение на всички участвали държавни управления и организации е, че няма друго решение с изключение на първо филантропична пауза и прекосяване към преустановяване на огъня , което ще ни разреши да защитим всички цивилни, които нямат нищо общо с терористите “.

Повече от месец след жестокото нахлуване на „ Хамас “ и последвалите израелски бомбардировки палестинското министерство на опазването на здравето заяви, че 11 078 души са били убити, а 1,5 милиона са напуснали домовете си .

 

„ Хамас “ ще освободи всички заложници, само че израелците би трябвало да спрат огъня “, споделя един от най-влиятелните палестинци на нашето време

 

Досега от израелска страна са починали към 1200 души, а към 240 са взети за заложници . Израел съобщи, че нападна военни цели в сходство с интернационалното право и подхваща ограничения за понижаване на цивилните жертви, като насочва предизвестия преди ударите и приканва хората да се изтеглят.

 

 Празни креватчета и кревати в Йерусалим припомнят за заложниците на Снимка: EPA

 

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху реагира на мненията на френския президент, като съобщи, че страните би трябвало да осъдят „ Хамас “ , а не Израел.

 

Израелските военни напредват към Газа в две направления

 

Престъпленията, които „ Хамас “ прави през днешния ден в Газа, ще бъдат осъществени на следващия ден в Париж, Ню Йорк и на всички места по света “, се споделя в изказване на кабинета на Нетаняху.

Снимка: Ройтерс

Бенямин Нетаняху отхвърли апела на Еманюел Макрон за преустановяване на огъня в Ивицата.

Снимка: Reuters

В изявление след първия ден от Парижкия конгрес за мир френският президент разиска също:

опасенията от преливане на насилието от Близкия изток във Франция , като прикани жителите от всички вероизповедания да бъдат „ единни против антисемитизма “;нахлуването на Русия в Украйна, като съобщи, че е „ дълг “ на Франция да помогне на Украйна, само че допусна, че може да пристигна време за „ почтени и положителни договаряния “ с Москва;Екстремизмът онлайн, като съобщи, че компанията майка на Фейсбук Meta и Гугъл „ просто не реализира резултати “ във връзка с умереността;Опасностите, свързани с изменението на климата, като съобщи, че то тласка хората по света към тероризъм.

 

Според прокуратурата закононарушението може да има антисемитски претекст

 

Споделяме болката на Израел . Споделяме и желанието им да се отърват от тероризма. Знаем какво значи тероризмът във Франция. Няма никакво опрощение за продължаващите бомбардировки на цивилни жители в Газа “, съобщи Макрон.

Междувременно детонациите и стрелбите край няколко лечебни заведения в северната част на Ивицата Газа продължиха и през днешния ден. Израел прикани палестинската формация „ Хамас “ да се изтегли от медицинските центрове. Израелските военни обясниха, че нанасят удари по лечебните заведения, под които има тунели на терористичната формация.

Световната здравна организация предизвести, че здравната система в анклава е „ на колене “.
„ Десетки хиляди разселени хора са приютени в лечебни заведения, фамилии живеят в пренаселени учебни заведения, обезверени за храна и вода. Средно, на всеки 10 минути в Газа умира по едно дете “, сподели Тедрос Гебрейесус, общоприет шеф на Световната здравна организация.

Всичко за спора в Близкия изток следетв в онлайн репортажа ни:

 

Следете всички събития в този онлайн репортаж

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР