Израел трябва да се въздържа от атаки срещу ивицата Газа,

...
Израел трябва да се въздържа от атаки срещу ивицата Газа,
Коментари Харесай

Макрон призова Израел да спре с ударите по Газа

Израел би трябвало да се въздържа от офанзиви против линията Газа , които водят до гибелта на цивилни; сходни военни интервенции не могат да се смятат за законни, сподели френският президент Еманюел Макрон.

" Де факто през днешния ден се правят бомбени офанзиви против цивилни. Бебета, дами и възрастни хора умират. Такива офанзиви са безсмислени и противозаконни ", каза Макрон в изявление за Би Би Си.

" Призоваваме Израел да спре това ", добави Макрон. В същото време, отговаряйки на въпроса дали Израел нарушава интернационалното право в този случай, той означи, че " той е държавен глава, а не арбитър ".

В същото време президентът увери, че Франция осъжда нападението на Хамас против Израел и схваща желанието на израелската страна " да се отърве от тероризма ".

" Няма друго решение с изключение на първо филантропична пауза и по-късно преустановяване на огъня за отбрана (...) на всички цивилни, които нямат нищо общо с терористите ", добави френският президент.
 Макрон: Спешно е нужна филантропична пауза в Газа
Макрон: Спешно е нужна филантропична пауза в Газа

В конференцията в Париж вземат участие представители на към 80 страни, както и ръководители на интернационалните организации

" В средносрочен и дълготраен проект ще бъде значимо за Израел, в името на личната си сигурност, да признае, че животът на всички хора има стойност ", счита Макрон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР