Израел трябва да изясни обстоятелствата около смъртта на седем души,

...
Израел трябва да изясни обстоятелствата около смъртта на седем души,
Коментари Харесай

Испания също иска Израел да обясни убийството на хуманитарни работници в Газа

Израел би трябвало да обясни събитията към гибелта на седем души, работещи за международната централна кухня (WCM) на испано-американския готвач Хосе Андрес при израелски въздушен удар в централната част на Газа, каза във вторник испанският министър председател Педро Санчес, представен от " Ройтерс ".

" Надявам се и изисквам израелското държавно управление да обясни допустимо най-скоро събитията на това брутално нахлуване , което лиши живота на седем филантропични служащи, които не правеха нищо повече с изключение на да оказват помощ ", сподели Санчес след посещаване в палестинския лагер Джабал ел-Хюсеин бежанци в Аман.

Убитите служащи са пътували в два бронирани автомобила WCK ,, до момента в който е напускал склад след разтоварване на повече от 100 тона филантропична хранителна помощ, докарана в Газа по море, сподели WCK.

" Спешно е Израел да разреши достъп до филантропична помощ в Газа , както се изисква от разнообразни интернационалните органи, в това число Международния съд ", добави Санчес, отбелязвайки, че решенията на Министерски съвет са наложителни.

Говорейки преди пътуването на Санчес, източник от испанското държавно управление похвали напъните на испанските благотворителни организации, употребяващи морски кулоар за снабдяване на помощ в Газа, само че сподели, че коридорът не е задоволителен и че упорства за отваряне и на безвредни сухопътни коридори.

По-рано във вторник Санчес сподели в платформата за обществени известия X, че е " ужасяващ " от гибелта на служащите от WCK и разказа тяхната " взаимност, алтруизъм и ангажираност към нуждаещите се " като източник на горделивост за испанското държавно управление.

Санчес е на посещаване в Йордания, Катар и Саудитска Арабия , с цел да разиска спора в Газа и бизнес партньорствата в района.

В понеделник Санчес сподели на кореспонденти, които го придружаваха на обиколката, че Мадрид ще признае палестинската държавност до юли.

По-рано полският външен министър изиска от израелския дипломат във Варшава " незабавни пояснения " , откакто полски доброволец беше погубен в същата офанзива.
 Полша желае пояснение от Израел след убийството на филантропичен служащ в Газа
Полша желае пояснение от Израел след убийството на филантропичен служащ в Газа

Граждани от Австралия, Англия и Полша бяха измежду седемте души убити при израелски въздушен удар
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР