Израел струпа войски по границите си с Газа, а стотици

...
Израел струпа войски по границите си с Газа, а стотици
Коментари Харесай

Израел струпа войски по границите си с Газа

Израел струпа войски по границите си с Газа, а стотици палестински ракети бяха изстреляни против негова територия. Стигна се и до конфликти сред евреи и араби в израелските градове със смесено население.

От началото на рецесията в понеделник палестинските жертви са 87, починали са и седем души в Израел. Руският президент Владимир Путин и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш приканиха израелци и палестинци да спрат боевете.

Израелски елементи по границата с Газа са в друга степен на подготовка за сухопътна интервенция, оповестиха израелските военни. При следващи израелски въздушни удари е изумена шестетажна жилищна постройка в град Газа, която съгласно Израел принадлежи на " Хамас " - групировката, определяна от Съединените щати и Израел като терористична организация.

Според Израел най-малко 400 от общо 1600 изстреляни палестински ракети са се отклонили и са предизвикали част от палестинските жертви. " Хамас " съобщи предизвикателно, че спорът е с отворен край, палестинският президент Махмуд Абас показва непримирима позиция.

" Окупаторът желае да наложи колониална политика на свършените обстоятелства в Ерусалим и в цялата ни татковина. Затова Израел води безумна война, прави военни закононарушения и етническо пречистване против палестинското наличие и арабската и ислямска еднаквост на нашата столица Ерусалим ", съобщи президентът на Палестина Махмуд Абас.

Заради конфликти сред араби и евреи в израелския град Лод е натрапен полицейски час. В Северен Израел са осъществени 150 ареста. Еврейски стачкуващи скандираха " Смърт на арабите " в израелския град Бат Ям.

" Това не можем да приемем, това е безредица. Нищо не може да оправдае линчуването на евреи от араби и на араби от евреи. Това не сме ние, не и тази дивотия. Ще възстановим ръководството във всички еврейски градове ", добави министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху.

Съединените щати изпратиха специфичен делегат в региона.

" Очакванията и вярата ми са, че ще приключим по-скоро рано, в сравнение с по-късно. Но Израел има право да се отбрани ", означи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

Англия прикани и двете страни да прекратят насилието.

" Важно е да прекъснем този цикъл и да сложим завършек на концепцията за ответни наказателни ограничения. Вярвам, че всеки желае да види незабавна, незабавна деескалация ", сподели още министър председателят на Англия Борис Джонсън.

" Хамас " разгласи, че ракета с радиус 250 километра е изстреляна против второто по величина израелско летище в Рамон и прикани самолетните компании да анулират всички полети към Израел.

През последните часове полетите към интернационалното летище " Бен Гурион " в Тел Авив бяха пренасочени към Рамон, което съгласно израелските управляващи работи обикновено. " Бритиш Еъруейз ", " Върджин Атлантик ", " Луфтханза " и " Иберия " към този момент прекратиха полетите до Тел Авив.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР