Израел си запазва правото да се защитава и самостоятелно ще

...
Израел си запазва правото да се защитава и самостоятелно ще
Коментари Харесай

Нетаняху: Запазваме си правото на отговор срещу Иран

Израел си резервира правото да се пази и независимо ще реши по какъв начин да направи това. Това сподели министър председателят Бенямин Нетаняху на съвещание на военновременния кабинет. Засега обаче наподобява интернационалният напън против Тел Авив е печеливш, тъй като израелската войска не отговори незабавно или в кратковременен проект на огромното нахлуване от страна на Иран.

Съюзниците на Израел от Съединени американски щати и Европейски Съюз дадоха обещание наказания против Иран, а английският външен министър Дейвид Камерън и немския първи посланик Аналена Бербок посетиха Израел за пръв път след офанзивата.
Те, международните водачи, имат всевъзможни оферти и препоръки. Оценявам го, само че желая да поясня, че ние ще вземем наши лични решения. Държавата Израел ще направи всичко належащо, с цел да се отбрани.
Бенямин Нетаняху – министър председател на Израел

Иран към този момент заплаши, че ще нанесе още по-мащабен удар, в случай че Израел отговори на офанзивата от 13 април.

Американската телевизия Ей Би Си нюз заяви, че " Израел е подготвил и по-късно е отменил ответни удари против Иран през най-малко две вечери от последните дни ". Цитирани са три неназовани израелски източника.

Сред възможните отговори, премисляни от израелския военновременен кабинет, са били благоприятни условия за офанзива против иранските проксита в района или хакерска атака.

А в това време военновъздушните сили на Израел приготвят системите за противовъздушна защита за бъдещи офанзиви от Иран и негови пълномощни организации. Преразглежда се сполучливата тактика на отбрана против масираната офанзива от събота и се вършат корекции за евентуална нова ескалация. Истинска заплаха ще съставлява бараж с ракети и дронове от няколко страни по едно и също време.
Израел построи многостепенна система. Зад мен е „ Железен купол “, който свърши невероятна работа през последните няколко месеца. Видяхме в деяние и системите „ Стрела “, „ Стрела 2 “ и „ Стрела 3 “, които също свършиха прелестна работа по прехващането на вражеските ракети и дронове.
о.з. ген. Дорон Гавиш – някогашен пълководец на силите за въздушна защита

Смята се, че ливанската шиитска формация Хизбула, която е въвлечена в ежедневни обстрели с Израел, разполага с над 100 000 ракети с друг обхват в своя боеприпас.

В композиция с оръжията на Иран, това може да съставлява съществено тестване за системите за противовъздушна защита на Израел.

Ако еврейската страна отговори на офанзивата на Иран, може да рискува да загуби интернационална поддръжка и да би трябвало сама да пази въздушното си пространство.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР