Израел ще удължи националната блокада поне до края на седмицата,

...
Израел ще удължи националната блокада поне до края на седмицата,
Коментари Харесай

Заради К-19 Израел удължава националната блокада до края на седмицата

Израел ще удължи националната обсада най-малко до края на седмицата, предават международните информационни организации.

Предстои управляващите да начертаят идващите стъпки към последователно разхлабване на ограниченията макар предизвестията на израелския финансов министър, че водената досега политика е тласнала дребните компании към колапс.

Пълната обсада на страната беше наложена още веднъж през септември поради растежа на новозаразени с ковид. На извършеното изключително съвещание тази нощ Щабът за битка със болестта реши, че строгите ограничения ще останат в действие до неделя в това число.

За да се вземе решението за облекчение на рестриктивните мерки и последователно излизане от блокадата, ще е належащо да бъде регистриран непрекъснат спад на заболеваемостта, а постигането на това ще отнеме няколко дни, обявиха от Министерството на здравеопазването след извършената среща.

По време на блокадата държавното управление отхлаби ограниченията, позволявайки на близки родственици да изминат повече от един километър, с цел да участват на женитба, както и анулира възбраната за професионалните спортисти да упражняват.

Заседанието на кабинета докара до разгорещени диспути, на които финансовият министър Израел Кац предизвести, че "малкият бизнес се срутва " под натиска на блокадите и акцентира, че разрешението предприятията да отворят още веднъж способства значително за стопанската система.

Предстои на нова среща в четвъртък да бъде разисквано отпадането на ограниченията, в това число проекти за отваряне на заведения, учебни заведения и самолетни компании, чието затваряне докара до седмици на антиправителствени митинги в цялата страна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР