Израел ще се противопостави на всеки опит на американски продажби

...
Израел ще се противопостави на всеки опит на американски продажби
Коментари Харесай

Израел ще се противопостави на всеки опит на САЩ да продадат Ф-35 на Катар

Израел ще се опълчи на всеки опит на американски продажби на модерните бойни самолети Ф-35 на Катар, съобщи министърът на разузнаването на страната в неделя.

Той се аргументира с потребността за поддържане на израелското военно предимство в Близкия изток.

Министърът на разузнаването Ели Коен направи коментара си в отговор на отчет, че Катар, чиито връзки с Иран тормозят Израел, е подал официална молба към Вашингтон за закупуване на стелтовите изтребители на Локхийд Мартин.

Съединените щати се съветват с Израел по въпроса за препоръчаните продажби на съвременни оръжия на други страни в района въз основата на правилото за запазването на израелското "качествено военно предимство ".

Някои сходни продажби въпреки всичко са се случвали през главите на израелците, които са възразявали, оповестява английска новинарска работа.
Попитан дали Израел ще се опълчи на продажбата на изтребители Ф-35 на Катар, Ели Коен съобщи за Арми Радио следното:

"Отговорът е да. Нашата сигурност и военно предимство в района са най-важните неща за нас. Нашият район към момента не се е трансформирал в Швейцария. "

Молбата за закупуване на Ф-35 от Катар идва след договорка през август, при която Вашингтон се съгласи да обмисли да даде на Обединените арабски емирства утвърждение за закупуването на изтребителите, като част от съглашението, в което Съединени американски щати посредничиха за нормализацията на връзките сред Израел и страната от Персийския залив.

Израел, който е купил и към този момент разположил Ф-35, изрази своето отрицание на фона на опцията Обединените арабски емирства също да получат изтребителя, макар, че и двете страни споделят сходни терзания за Ислямската република Иран.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР