Израел ще помогне на кюрдите, които се сражават срещу турската

...
Израел ще помогне на кюрдите, които се сражават срещу турската
Коментари Харесай

Израелци готови да се бият за кюрдите срещу турската армия

Израел ще помогне на кюрдите, които се борят против турската армия-агресор. Това написа в послание на десетки офицери от запаса, които са част от армията на резервистите, на която Тел Авив постоянно е разчитал доста поради патриотичния заряд и военните умения, който имат чиновете от запаса.
В своята петиция те приканват държавното управление на Израел да поддържа кюрдите освен с оръжие и артикули, само че и с военна мощ. Това оповестява изданието Jerusalem Post.

Ние сме израелци и евреи и най-добре от всички знаем какво значи да те изостави съдружник, да останеш самичък в неволя и да се защитаваш. Помним какъв брой кръв сме проляли, с цел да отстояваме нашата самостоятелност и независимост, когато целият свят ти е обърнал тил, - споделя пред медията майор Яир Финк.

Петицията към този момент е на бюрото на премиера Бенямин Нетаняху. С нея са запонати и в Министерството на защитата и Генералния щаб. Шефът на Генерален щаб ген. Авив Кохави разяснява, че поддържа концепцията.

Израел поддържа желанието на кюрдите да основат своя страна, съобщи преди дни министър председателят Нетаняху. Поддържаме настоятелен връзки с кюрдите от 1960 година. Няма да ги оставим в този тежък миг, безапелационен е министър-председателят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР