Израел ще плати за това, че САЩ решиха да признаят

...
Израел ще плати за това, че САЩ решиха да признаят
Коментари Харесай

Тръмп: Израел ще плати за това, че САЩ признаха Ерусалим за негова столица


Израел ще заплати за това, че Съединени американски щати взеха решение да признаят Ерусалим за столица на еврейската страна.

Това съобщи, по време на двустранна среща с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, в коридорите на Световния стопански конгрес в Давос президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп. "Бих споделил, че най-трудната тематика, която на тях (на израелците и палестинците) ще им се наложи да се обсъдят, беше Ерусалим. Поставихме този въпрос на дневен ред" сподели Тръмп. Според него, той е "помогнал" на процеса на разрешаване на палестинско-израелския спор. "И Израел ще заплати за това", съобщи президентът. "Те (израелците) желаят мир, и аз се надявам, че палестинците също желаят това. И в случай че съумеят, в последна сметка всички ще бъдат доста щастливи", заключи той.

На 6 декември предходната година Тръмп съобщи, че е време да се признае Ерусалим като столица на Израел, и подреди да стартира подготовка за прекачване на американското посолство от Тел Авив. Статутът на Ерусалим е един от главните въпроси в израелско-палестинския спор. Израел заема източната част на града по време на войната от 1967 година и упорства, че Ерусалим е "единна и неделима" столица на Израел. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР