Израел ще отговори с удар по Техеран, ако Иран нападне

...
Израел ще отговори с удар по Техеран, ако Иран нападне
Коментари Харесай

Израел: Ще изравним Техеран със земята

Израел ще отговори с удар по Техеран, в случай че Иран нападне Тел Авив, предизвести израелският министър на защитата Авигдор Либерман, заяви Reuters. Двете страни - върли врагове, са изправени една против друга поради Сирия, отбелязва организацията, представена от " Факти.бг ".

Коментарът на министър Либерман беше извънредно безапелационен. Израелците заплашват да подхващат военни дейности на иранска територия след поредност от невиждани конфликти сред военни на двете страни в раздираната от революция Сирия.

" Израел не желае война, само че в случай че Иран нападне Тел Авив, ще ударим Техеран ", сподели Либерман за излизащия на арабски новинарски уебсайт " Елаф ", който е саудитска благосъстоятелност и е основан в Лондон.
Разположеният на крайбрежието Тел Авив е столица на Израел, там е и седалището на армейския основен щаб.

Иран, който не признава правото на битие на Израел, постоянно заплашва да удари по Тел Авив.
Израелско-иранска борба се ускори от 10 февруари, когато Израел сподели, че армейски дрон, изпратен от сирийска база, е навлязъл във въздушното му пространство. Израел взриви дрона и извърши набези против сирийски противовъздушни комплекси, при което един от изтребителите му F-16 беше свален.

На 9 април въздушен удар умъртви в сирийска база седем членове на иранския Корпус на гвардейците на революцията. Техеран упрекна Израел и се зарече, че ще отмъсти, а Израел отвърна със закани за разширение на офанзивите против ирански военни уреди в Сирия.

Израелците споделят, че техните удари целят да попречат на иранския гарнизон в Сирия да се окопае в поддръжка на президента Башар Асад и дружно с ливанската " Хизбула " да сътвори общ фронт против Израел.

" Ще унищожим всеки челен пост, където забележим, че Иран разполага военни в Сирия, и няма да позволим това, без значение от цената ", сподели Либерман.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР