Израел ще бъде изправен пред обвинения във Върховния съд на

...
Израел ще бъде изправен пред обвинения във Върховния съд на
Коментари Харесай

Израел ще се изправи срещу обвинението на Южна Африка, че е извършил „геноцидни действия“ в Газа в ICJ

Израел ще бъде изправен пред обвинявания във Върховния съд на Организация на обединените нации в четвъртък, че е направил " геноцидни " дейности в Газа, обвинявания, които президентът на страната отхвърли като " свиреп " и " неуместни ".

Южна Африка подаде незабавна тъжба до Международния съд (МС), с цел да принуди Израел „ неотложно да спре “ военните си интервенции в Газа. Голямата зала на правораздаването в Двореца на мира в Хага, свят надалеч от опустошенията, следени в Израел и Газа след офанзивите на Хамас на 7 октомври.

Южна Африка твърди, че Израел нарушава уговорките си по Конвенцията на Организация на обединените нации за геноцида, контракт подписан през 1948 година, до момента в който светът викаше „ в никакъв случай повече “ след Холокоста.

Като друга страна по контракта, Южна Африка може да изправи Израел пред Международния съд, който се произнася по разногласия сред страни и постоянно се разказва като „ Световен съд “ ”.

Южна Африка призна „ особената тежест на отговорността ” за обвиняването на Израел в геноцид и „ недвусмислено ” осъди офанзивите на Хамас, ко...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР