Израел се съгласи с предложението на САЩ да освободи около

...
Израел се съгласи с предложението на САЩ да освободи около
Коментари Харесай

Израел е готов да освободи 700 палестинци в замяна на 40 заложници на Хамас

Израел се съгласи с предлагането на Съединени американски щати да освободи към 700 палестински пандизчии в подмяна на 40 заложници на Хамас. Това оповестиха източници от американския ефирен канал CNN и няколко израелски медии, в това число The Times of Israel и Walla. Страните чакат отговор от страна на палестинското придвижване.

Предложението е направено по самодейност на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс. Наред с другото Израел е подготвен да освободи 100 палестинци, излежаващи доживотни присъди за убийства на израелци.

Други въпроси, в това число доставката на филантропична помощ и наличието на израелски военни в линията Газа, към момента не са решени. Твърди се, че Израел е подготвен да разиска предложенията на Съединени американски щати за връщане на цивилни жители в северната част на линията Газа. На първия стадий повече от 2000 палестинци ще могат да се върнат в северната част на анклава, откакто стартира освобождението на израелските заложници.

Израел се приготвя за огромна интервенция в Рафах в южната част на Ивицата Газа, където се подслоняват над 1,3 млн. палестинци, избягали от северната част на анклава. Съединени американски щати се опълчват на интервенцията без евакуация на цивилни жители.

Войната сред Израел и Хамас стартира, когато палестинското придвижване атакува израелска територия на 7 октомври 2023 година Убити са 1,2 хиляди израелци, 5,4 хиляди са ранени, над 200 израелци и чужденци са взети за заложници. Израел организира ответна военна интервенция, вследствие на която умират към 32 000 палестинци, към 74 000 души са ранени./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР