Израел се съгласи с исканията на САЩ да не спира

...
Израел се съгласи с исканията на САЩ да не спира
Коментари Харесай

Израел се съгласи, че храна, вода и лекарства могат да влизат в Газа през Египет

Израел се съгласи с настояванията на Съединени американски щати да не стопира доставките на главната филантропична помощ - като храна, вода и медикаменти. Камионите с артикули от първа нужда могат да влизат в Ивицата Газа през египетския пропускателен пункт „ Рафах “.

„ Израел няма да осуети интернационалните филантропични доставки през Египет, в случай че става дума единствено за храна, вода и медикаменти за цивилното население, намиращо се в южната част на Ивицата Газа “, се споделя в известието, изпратено от кабинета на министър-председателя след края на визитата на Джо Байдън до Тел Авив.

Към момента няма данни за пленник от България

Израел обаче предизвестява, че ще допусне тези доставки единствено при изискване, че продуктите от първа нужда не доближат до групировката „ Хамас “. Подчертава се също по този начин, че тази стъпка е подхваната „ в светлината на настояването на президента Джо Байдън за съществена филантропична помощ “.

В същото време от офиса на министър-председателя акцентира, че Израел няма да окаже помощ на палестинците, до момента в който „ Хамас “ държи над 200 души като заложници. „ Израел няма да разреши каквато и да е филантропична помощ от своя територия към Ивицата Газа, до момента в който заложниците не бъдат върнати “, се споделя още в известието. Израел също по този начин упорства представители на Червения кръст да посетят пленниците.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР