Израел се e съгласил на отстъпки относно връщането на палестинците

...
Израел се e съгласил на отстъпки относно връщането на палестинците
Коментари Харесай

Израел връща 150 000 палестинци в Северна Газа без проверки за сигурност

Израел се e съгласил на отстъпки по отношение на връщането на палестинците в северната част на линията Газа, само че счита, че " Хамас " не желае да подписа съглашение. Това обявиха израелски публични лица, представени от " Ройтерс ".

Двама чиновници, осведомени с договарянията за преустановяване на огъня в анклава, които се водят в Египет, показаха, че според предлагането на Съединени американски щати за помирение, Израел ще разреши връщането на 150 000 палестинци в Северна Газа без инспекции за сигурност.

В подмяна " Хамас " ще би трябвало да даде лист на дамите, възрастните и болните заложници, които към момента държи живи.

Вчера палестинската формация разгласи, че последното предложение, предадено от египетски и катарски медиатори, не дава отговор на условията ѝ, само че че ще го изследва в допълнение, преди да отговори дефинитивно.

Според Израел " Хамас " към момента не желае да подписа съглашение, означиха двамата израелски чиновници.

В седмия месец от войната " Хамас " упорства за преустановяване на израелската военна атака, евакуиране на израелските сили от Газа и позволение на разселените палестинци да се завърнат по домовете си.

Непосредствената цел на Израел е да обезпечи освобождението на заложниците, хванати от " Хамас " при офанзивата на 7 октомври.

Тел Авив твърди, че няма да постави завършек на войната, до момента в който " Хамас " продължава да управлява Газа или към момента съставлява военна опасност за Израел.

Над 33 000 палестинци починаха от началото на израелската атака, като по-голямата част от 2,3-милионното население на Газа е разселено и огромна част от анклава пустее.

По-рано тази седмица Израел изтегли множеството си сухопътни сили от южната част на Газа след месеци на борби, само че към момента не се е отказал от атака против Рафах, на южната граница на Газа с Египет, където понастоящем са намерили леговище повече от половината поданици на анклава.

Нетаняху увери, че цивилните ще бъдат евакуирани от Рафах, преди израелските сили да нападат останалите батальони на " Хамас " там - заричане, което обаче не успокои изключително интернационалната общественост.

 

Източник Факти

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР