Израел се е съгласил да допусне помощи в ивицата Газа,

...
Израел се е съгласил да допусне помощи в ивицата Газа,
Коментари Харесай

Байдън: Израел ще допусне хуманитарна помощ до Газа

Израел се е съгласил да допусне помощи в линията Газа, даже когато води военна акция в отговор на нападенията на Хамас, съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.


" Израел се съгласи, че филантропичната помощ може да стартира да се движи от Египет към Газа ", съобщи Байдън по време на посещаване в Израел, като добави, че Съединените щати работят с сътрудници, с цел да може " камионите да се движат през границата допустимо най-скоро ".

" В светлината на настояването на президента на (САЩ) (Джо) Байдън, Израел няма да попречва доставките на филантропична помощ през Египет ", съобщи кабинетът на министър-председателя Бенямин Нетаняху, обявявайки решението на кабинета.

В изказването се отбелязва, че ще бъде позволено даването на помощ на цивилното население в южната част на линията Газа, " стига тези доставки да не доближават до Хамас ", който ръководи Газа.

Oтделно Байдън съобщи, че ще изиска от Конгреса " невиждана " помощ за Израел, която се чака да бъде част от пакет на стойност 100 млн. $, включващ и поддръжка за Украйна.

Байдън е зает с десетилетното заричане на Съединени американски щати да подсигурява на своя съдружник " качествено преимущество " пред съперниците на бойното поле.

" Ще се уверим, че разполагате с това, което ви е належащо, с цел да отбраните народа си, да отбраните нацията си ", сподели той.

" По-късно тази седмица ще желая от Конгреса на Съединените щати невиждан пакет за поддръжка на защитата на Израел ", добави той.

Източник, осведомен с диалозите, съобщи пред Агенция Франс Прес, че Байдън ще предложи взаимен пакет от 100 млн. $ за Украйна, Израел, Тайван и миграционната рецесия на границата сред Съединени американски щати и Мексико.

Пакетът има за цел да заобиколи хаоса в Конгреса и да събере демократите, които от седмици желаят спомагателна помощ за Киев, с републиканците, които желаят средства за стягане на контрола по южната граница.

Президентът възобнови уговорката си във връзка с мъчно постижимата цел за основаване на палестинска страна.

" Колкото и да е мъчно, би трябвало да продължим да се стремим към мир, би трябвало да продължим да следваме пътя, по който и Израел, и палестинският народ да могат да живеят безвредно, в сигурност и достолепие, и в мир ".

" За мен това значи решение, учредено на съществуването на две страни ".

Той също още веднъж удостовери изказванието, че гърмежа в болничното заведение в Газа е от " заблудена ракета ", изстреляна от " терористична група ".

" Въз основа на информацията, която видяхме досега, наподобява, че това е резултат от заблудена ракета, изстреляна от терористична група в Газа ", сподели Байдън пред кореспонденти в края на късото пътешестване, с цел да покаже взаимност с Израел след офанзивите на Хамас на 7 октомври.

Според двама високопоставени американски чиновници Съединени американски щати разполагат с самостоятелна оценка, че ракетата на палестинската формация " Ислямски джихад " е била неправилно изстреляна и е блъснала болничното заведение в Газа, съобщи Ен Би Си.

Американската разследваща информация, основана на въздушни фотоси и прихванати връзки, демонстрира, че Израел не е отговорен за удара по болница в Газа, при който починаха стотици хора, съобщи в настрана известие Белият дом.

" Макар да продължаваме да събираме информация, актуалната ни оценка, учредена на разбор на въздушни фотоси, прихванати известия и информация от открити източници, е, че Израел не е виновен за детонацията в болничното заведение в Газа през вчерашния ден ", съобщи говорителката на Съвета за национална сигурност Адриана Уотсън в обществените мрежи. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР