Израел се бори срещу терористите от Хамас, а не срещу

...
Израел се бори срещу терористите от Хамас, а не срещу
Коментари Харесай

Нетаняху преди делото в Международния съд: Израел няма намерение да окупира за постоянно Газа

" Израел се бори против терористите от " Хамас ", а не против палестинското население. Правим това, като съблюдаваме изцяло интернационалното право ", сподели нощес Нетаняху във видеообръщение.

Днес стартират чуванията в най-висшата правосъдна институция на Организация на обединените нации, Международния съд в Хага. Там Южна Африка съди Израел с изказванието, че военната акция линията Газа е в нарушаване на конвенцията на Организация на обединените нации за геноцида.

" ЦАХАЛ (израелските сили) вършат всичко допустимо да сведат до най-малко цивилните жертви, до момента в който " Хамас " прави всичко допустимо да има колкото може повече такива, употребявайки палестински цивилни като човешки щитове ", сподели Нетаняху. По думите му израелската войска предизвестява и приканва палестинските цивилни да изоставен военните зони, до момента в който " Хамас " ги попречва да го създадат.

" Нашата цел е да почистим Газа от терористите от " Хамас " и да освободим заложниците. Щом това бъде реализирано, Газа може да бъде демилитаризирана и дерадикализирана ", сподели той. Премиерът добави, че това ще сътвори " опция за по положително бъдеще както за израелците, по този начин и за палестинците ".

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации изиска неотложно да бъдат прекратени нападенията на хусите против кораби в Червено море и прикани всички страни да съблюдават ембаргото върху продажбата на оръжия за йеменските бунтовници, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

Резолюцията, импортирана от Съединени американски щати и Япония, бе призната с 11 гласа " за " и 4 " въздържал се ". Тя изисква от " хусите да сложат неотложен край " на офанзивите, които " попречват интернационалната търговия и нарушават свободата на корабоплаването, също както мира и сигурността в района ".

 

 

От началото на войната на 7 октомври сред Израел и " Хамас ", хусите, които управляват огромна част от Йемен, зачестиха нападенията си, с цел да попречват интернационалния морски трафик. Те настояват, че работят в взаимност с палестинците в линията Газа.

Заседание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации
Снимка: БТА/АР

Най-големият съдружник на Израел, Съединените щати, оглавиха през декември интернационална коалиция за отбрана на морския трафик в тази стратегическа зона, откъдето минават 12 % от комерсиалните артикули в международен проект. Коалицията е обект на рецензии от страна на Русия. " Няма по какъв начин да не се безпокоим за сегашната обстановка в Червено море,... само че сме разтревожени и от това, че Съединени американски щати и техните съдружници избират, както нормално, едностранно решение, наложено със мощ ", сподели съветският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Василий Небензя.

Трафикът на контейнеровози в Червено море е понижен с към 70 % от средата на ноември поради нападенията, съобщи през вчерашния ден Ами Даниел, началник на консултантска компания в областта на морския превоз

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР