Израел разшири целите си във войната си с подкрепяната от

...
Израел разшири целите си във войната си с подкрепяната от
Коментари Харесай

Израелски удар уби 18 души в Северен Ливан

Израел разшири задачите си във войната си с подкрепяната от Иран формация " Хизбула " в Ливан, убивайки минимум 18 души при въздушен удар против популации най-вече с християни град Айту в северната част на страната, оповестява " Ройтерс ".

Досега главният фокус на военните интервенции на Израел в Ливан беше на юг, долината Бекаа на изток и предградията на Бейрут.

Ударът против Айту е поразил къща, населявана от разселени фамилии, уточни кметът на града Джоузеф Трад. Освен починалите четирима души са ранени , оповестиха от ливанския Червен кръст.
 Израелски танкове нахлуха в база на мироопазващите сили на Организация на обединените нации в Южен Ливан Обновена
Израелски танкове нахлуха в база на мироопазващите сили на Организация на обединените нации в Южен Ливан

Часове, откакто Нетаняху прикани Организация на обединените нации да изтегля бойците си

На юг Израел подреди на жителите на 25 села да се изтеглят в региони на север от река Авали, която тече от изток на запад, на към 60 км северно от израелската граница.

Израелската войска разгласи, че е умъртвила Мохамед Камел Наим, пълководец на противотанковия ракетен отряд на елитните сили " Радуан " на " Хизбула ", при удар в региона на Набатие в Южен Ливан.

Операциите се организират на фона на напрежението сред Израел и мироопазващите сили на Организация на обединените нации UNIFIL в Южен Ливан. По-рано през днешния ден израелският министър на енергетиката Ели Коен повтори апела на премиера Бенямин Нетаняху
 Израел още веднъж откри огън по позиции на сините каски в Ливан
Израел още веднъж откри огън по позиции на сините каски в Ливан

Хизбула се бие с израелските войски покрай село Рамия в Южен Ливан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР