Израел продължава струпването на тежка военна техника по границата с

...
Израел продължава струпването на тежка военна техника по границата с
Коментари Харесай

Корабът „Рожен“ остава в Израел, екипажът му е от 19 души

Израел продължава скупчването на тежка военна техника по границата с линията Газа в подготвеност за сухопътната интервенция.

Сирените за въздушна паника в региона на израелското пристанище Ашдод, където се намира и българският транспортен съд „ Рожен “, се включват непрекъснато, само че работата му продължава и " по време на война ", споделиха от врата.

Той беше блокиран и преди повече от година в украинското пристанище в Черноморск при съветската инвазия в Украйна

Корабът е в израелското пристанище от 10 октомври. Екипажът му е от 19 души – българи и украинци.

„ Корабът е в пристанището Ашдод, продължава разтоварването по проект. Половината товар е разтоварен. Би трябвало, зависи от изискванията, до към петък да го приключат кораба и да отплава. Поддържаме непрекъсната връзка с кораба, с капитана на кораба, с сътрудника, с локалните управляващи. Нивото на сигурност в пристанището е първо, т.е. обикновено. Работи при естествени условия. Израел е много готова страна, защото се намира непрекъснато в сходни обстановки, това ни дава в допълнение увещание да считаме, че няма проблем за екипажа “, изясни за bTV Капитан Александър Калчев, изпълнителен шеф на БМФ.

Tой е първият, който напуща пристанището от началото на войната в Украйна

Това не е първият път, в който корабът „ Рожен “ е във военна зона. През предходната година той беше блокиран в продължение на 5 месеца в украинското пристанище Черноморск.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР