Израел продължава да изключва възможността да доставя оръжие на Украйна,

...
Израел продължава да изключва възможността да доставя оръжие на Украйна,
Коментари Харесай

Израел не дава оръжие на Украйна

Израел продължава да изключва опцията да доставя оръжие на Украйна, макар съветските набези с ирански бойни дронове, съобщи ДПА.

" Искам ясно да заявя, че не продаваме оръжия на Украйна ", сподели нощес израелският министър на защитата Бени Ганц пред радио " Кол Чай ". Той означи, че в в Украйна се изпраща само здравна и филантропична помощ, и по този начин ще остане и отсега нататък.

" Аз съм министърът на защитата и аз давам отговор за износа на израелски оръжия ", акцентира Ганц.

Според украински медии украинският външен министър Дмитро Кулеба е споделил през вчерашния ден, че страната му би трябвало да изиска от Израел системи за противовъздушна защита, с цел да се пази от съветските офанзиви.

" Ако политиката на Израел в действителност е поредно да противодейства на разрушителните дейности на Иран, то тогава е време Израел намерено да поддържа Украйна ", декларирал Кулеба.

Според Киев през последната седмица и половина при набези с дронове и ракетни офанзиви в Украйна са починали над 70 души.

Израел значително се въздържа да заема позиция по отношение на войната на Русия в Украйна, с цел да не заплаши връзките си с Москва, отбелязва ДПА.

Източник: БТА
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР