Израел призова Русия да защити всички свои граждани и всички

...
Израел призова Русия да защити всички свои граждани и всички
Коментари Харесай

Съобщава се, че антиизраелска тълпа щурмува летището в Дагестан

Израел прикани Русия да отбрани " всички свои жители и всички евреи ", откакто се оповестява, че навалица щурмува летище в Дагестан, търсейки хора, идващи от Тел Авив.

Непотвърдено видео, оповестено в обществените медии, демонстрира гневна навалица, която тича на летището в Махачкала, крещейки антисемитски лозунги.

Част от тълпата изтича на пистата и заобиколи самолетите там.

Канцеларията на израелския министър председател сподели, че Русия би трябвало да работи уверено против подбудителство към принуждение против евреи и израелци.

Руската авиационна организация затвори летището и силите за сигурност са на място, оповестяват съветски медии.

Правителството на Дагестан - най-вече мюсюлманска съветска република, която е дом на към 3,1 милиона души на западния бряг на Каспийско море - сподели, че е формирано наказателно дело за цивилен вълнения. < /p>

" Препоръчваме на всички лица, които са нарушили оперативните процедури на (летищното) оборудване, да не не престават с противозаконни дейности и да не се намесват в работата на летищните чиновници, " сподели локалното държавно управление в Telegram.

Външното министерство на Израел сподели, че израелският дипломат в Москва работи с съветските управляващи, добавяйки, че Израел " гледа съществено на опитите да се навредят на израелците жители и евреи на всички места ".

" Израел чака съветските правоприлагащи органи да защитят всички израелски жители и евреи, каквито и да са те, и да подхващат решителни дейности против бунтовниците и против необузданото подстрекаване, ориентирано към евреи и израелци “, се споделя в изказването на министерството.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР