Израел призова гражданите си да не пътуват до Истанбул или

...
Израел призова гражданите си да не пътуват до Истанбул или
Коментари Харесай

Израел пак предупреди гражданите си да не пътуват до Турция заради ирански терористи

Израел прикани жителите си да не пътуват до Истанбул или да се върнат вкъщи, в случай че към този момент са там, оповестява " Ройтерс ".

По този метод Йерусалим ускори засилвайки издаденото на 30 май предизвестие за пътешестване в Турция поради закани към летуващите там израелци от Иран.

Външният министър Яир Лапид съобщи, че " големите старания " на израелските сили за сигурност са избавили живота на няколко израелци през последните седмици и благодари на турското държавно управление за неговия принос, без обаче да разкрива повече детайлности.

Израелски чиновник по сигурността оповестява, че Турция е задържала няколко обвинени " оперативни чиновници " на Революционната армия на Иран.

" Призоваваме израелците да не летят до Истанбул и в случай че нямате жизненоважна причина, не летете до Турция. Ако към този момент сте в Истанбул, върнете се в Израел допустимо най-скоро ", настоя Лапид в телевизионно изказване.

Тези терористични закани са ориентирани към летущващи израелци. Те избират на инцидентен принцип, само че преднамерно израелски жители, с цел да ги отвлекат или убият, предизвести той.

Лапид се обърна и към иранците: " Който нарани израелските жители, на него няма да му се размине. Дългата ръка на Израел ще го залови, без значение къде се намира ".

Техеран упрекна Израел за убийството на полковника от Революционната армия Хасан Саяд Ходай, който беше убит на 22 май зад кормилото на колата си от двама души на мотоциклет, и се зарече да отмъсти.

От своя страна, Израел упрекна Ходай в скрит план за офанзиви против жителите си по целия свят.

Съветът за национална сигурност на Израел предизвести, че Техеран може да се стреми да навреди на израелците в Турция, която дефинира като " страна с висок риск ".

Турция е известна туристическа дестинация за жителите на Израел и двете страни са в развой на възобновяване на връзките си след повече от десетилетие на обтегнати връзки.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР