Израел привиква днес посланиците си от шест държави, след като

...
Израел привиква днес посланиците си от шест държави, след като
Коментари Харесай

Израел отзова посланиците си, след като редица страни подкрепиха признаването на Палестина като независима държава

Израел привиква през днешния ден посланиците си от шест страни, откакто всяка от тях гласоподава в поддръжка на признаването на палестинска страна в Организация на обединените нации по-рано тази седмица, съобщи Sky News .

Япония, Франция, Южна Корея, Малта, Словения и Еквадор поддържаха предлагането в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в четвъртък (18 април), само че Съединени американски щати постановиха несъгласие.

Говорителят на израелското външно министерство Орен Марморщайн съобщи, че посланиците им в страната ще покажат " мощен митинг " през днешния ден.

" Недвусмисленото обръщение, което ще бъде предадено на посланиците: Политически жест към палестинците и апел за признание на палестинска страна - шест месеца след клането на 7 октомври - е премия за тероризъм ", е декларирал той.

" Израел няма да се съгласи със основаването на страна на терора, която ще заплаши жителите му ".

Той е добавил, че вместо това тези страни би трябвало да се съсредоточат върху оказването на напън върху ХАМАС да освободи останалите заложници, взети по време на офанзивите против Израел на 7 октомври.

" Идентичен митинг " ще бъде насочен и към други страни, които са подкрепили този ход, е допълнил той.

Обединеното кралство и Швейцария се въздържаха от гласоподаване в 15-членния съвет, а Русия, Китай, Алжир, Сиера Леоне, Мозамбик и Гвиана също поддържаха предлагането.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР