Израел прави всичко възможно, за да предотврати опасността за цивилните,

...
Израел прави всичко възможно, за да предотврати опасността за цивилните,
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел не успя в опита си да сведе до минимум цивилните жертви в Газа

Израел прави всичко допустимо, с цел да предотврати заплахата за цивилните, до момента в който се бори с " Хамас " в Газа, в това число пуска листовки, предупреждаващи ги да бягат, само че опитите да се сведат до най-малко жертвите " не са сполучливи ", съобщи министър председателят Бенямин Нетаняху, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1021
Нетаняху беше запитан от американската телевизия Си Би Ес дали това че Израел убива хиляди палестинци, до момента в който отвръща за нападението от 7 октомври, осъществено от бойците на ръководещата в Газа организация " Хамас ", няма да подхрани ново потомство с ненавист.

" Всяка гибел на цивилно лице е покруса. И не трябва да имаме нито една, тъй като вършим всичко допустимо, с цел да изведем цивилните от заплаха, до момента в който " Хамас " прави всичко, с цел да ги задържи на прицел ", сподели Нетаняху.

" Ние изпращаме листовки, (ние) им се обаждаме по мобилните им телефони и споделяме: " Напуснете ". И доста от тях напуснаха ", сподели Нетаняху. 

Израел съобщи, че задачата на военната му акция е да унищожи " Хамас ".

" Другото нещо, което мога да кажа, е, че ще се опитаме да приключим с минимални жертви измежду цивилното население. Това е, което се опитваме да създадем: минимални жертви измежду цивилното население. Но за жалост, не съумяваме. "

След това Нетаняху съобщи, че желае да направи паралел с нещо, обвързвано с Германия, само че беше пресечен от интервюиращия от Си Би Ес, който му зададе въпрос за сигурността в Газа след войната.

Палестинските цивилни жители понесоха главната тежест на продължаващата към този момент втори месец израелска военна акция в отговор на нападението на " Хамас ", при което съгласно Израел са починали 1200 души, най-вече цивилни. 

Здравните управляващи в Газа, считани за надеждни от Организация на обединените нации, настояват, че минимум 11 500 души са били убити в израелските бомбардировки и при наземна инвазия - повече от 4700 от тях са деца, показва Ройтерс.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР