Израел прави всичко по силите си, за да измъкне цивилните

...
Израел прави всичко по силите си, за да измъкне цивилните
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел не успя в опита си да сведе до минимум цивилните жертви в Газа

Израел прави всичко по силите си, с цел да измъкне цивилните от заплахата, до момента в който се бие с Хамас в Газа, в това число пуска листовки, предупреждаващи ги да бягат, само че опитите му да сведе до най-малко жертвите " не бяха сполучливи.

Това сподели министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху, оповестява Reuters.

„ Всяка гибел на цивилни е покруса. И ние не би трябвало да имаме такива, тъй като вършим всичко допустимо, с цел да изведем цивилните надалеч от заплаха, до момента в който Хамас прави всичко, с цел да ги държи в заплаха “, разяснява Нетаняху.

„ Така че ние изпращаме листовки, ние им се обаждаме по мобилните им телефони и споделяме: „ напуснете “. И доста от тях са напуснали “, сподели още Нетаняху.

Израел съобщи, че задачата на военната му акция е да унищожи „ Хамас ”.

„ Другото нещо, което мога да кажа е, че ще се опитаме да приключим тази работа с минимални цивилни жертви. Това се опитваме да създадем: минимални цивилни жертви. Но за жалост не съумяваме. “

Палестинските цивилни поеха главната тежест на траялата седмица военна акция на Израел в отговор на офанзивата на „ Хамас ”, която съгласно Израел умъртви 1200 души, най-вече цивилни. „ Хамас ” също взе към 240 души от разнообразни националности като заложници, съгласно Израел.

Здравните управляващи в Газа споделят, че минимум 11 500 души са били доказани убити при израелска бомбардировка и наземна инвазия - повече от 4 700 от тях деца.

Две трети от 2,3-милионното население на Ивицата Газа е останало бездомно от войната. В четвъртък военновъздушните сили на Израел хвърлиха листовки в елементи от Южна Газа, казвайки на хората да се изтеглят за личната си сигурност.

 

Източник " Труд "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР