Израел потвърди днес, че е освободил 39 палестински затворници съгласно

...
Израел потвърди днес, че е освободил 39 палестински затворници съгласно
Коментари Харесай

Израел: Освободихме 39 палестински затворници

Израел удостовери през днешния ден, че е освободил 39 палестински пандизчии според договорката за преустановяване на огъня, в границите на която " Хамас " освободи 13 заложници няколко часа по-рано, съобщи Асошиейтед прес.

Кадура Фарес, палестински комисар, отговарящ за пандизчиите, сподели, че 33 пандизчии, освободени на Западния бряг, са били предадени на екип на Международния комитет на Червения кръст. Той добави, че останалите шестима са били освободени от център за задържане в Йерусалим.

Размяната на заложници против пандизчии e част от договорката за четиридневно помирение във войната сред Израел и " Хамас ", което влезе в действие през днешния ден.

През идващите четири дни се чака да бъдат освободени 150 палестински пандизчии в подмяна на освобождението на 50 заложници, държани от " Хамас ", показва АП, представена от Българска телеграфна агенция. 

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че той и неговото държавно управление са " решени да върнат всички заложници ", които са в ръцете на " Хамас ", откакто през днешния ден бяха освободени 13 израелци в границите на съглашение с палестинската ислямистка формация, показва Франс прес.

" Решени сме да върнем всички наши заложници. Това е една от задачите на войната и ние сме решени да реализираме всички цели на войната ", сподели в изказване Нетаняху след седем седмици война в линията Газа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР