Израел потвърди, че са освободени още две израелски заложнички.Това са

...
Израел потвърди, че са освободени още две израелски заложнички.Това са
Коментари Харесай

Хамас освободи още две възрасни жени, съпрузите им остават в плен

Израел удостовери, че са освободени още две израелски заложнички.

Това са 85-годишната Йохевед Лифшиц и 79-годишната Нурит Купър. Снощи египетската телевизия популяризира фрагменти, на които се виждат две възрастни дами в коли за спешна помощ, които са докарани от Ивицата Газа в Египет през граничния пункт Рафа.
Прочетете още
По-късно видео на Ройтерс сподели израелски боен хеликоптер, който каца в Тел Авив с двете дами на борда. Съпрузите им обаче остават в плен. Решението за освобождението им е било взето по филантропични аргументи, с посредничеството на Египет и Катар, и със съдействието на Международният комитет на Червения кръст. Така общият брой на освободените от Хамас заложници към този момент е четирима души, откакто в петък бяха освободени две американски гражданки - майка и щерка. По данни на Израел, групировката продължава да държи повече от 220 заложници.

" Много сме разчувствани и щастливи от формалното известие, че баба ми Йохевед Лифшиц и Нурит Купър, и двете от кибуца Нир Оз, се прибират при нас. Очакваме ги, както и положителни вести за всички пленници от нашия кибуц. Просто се надявам баба ми да е добре, в положително здраве, отиваме да я забележим в този момент ", сподели Даниел Лифшиц, внук на освободената Йохевед Лифшиц.

Междувременно израелската войска сподели, че е поразила нощес неуточнена цел на Хамас в бежанския лагер Аш Шати, в северната част на линията Газа.

По-рано палестинското ислямистко придвижване съобщи, че десетки хора са били убити или ранени при въздушния удар. Никоя от двете страни в спора не дава повече детайлности. Хамас в това време упрекна Израел, че е умъртвил негов почитан водач, който е открит мъртъв в израелски затвор, където излежавал присъда. Същевременно, израелският министър-председател Бенямин Нетаняху, началникът на израелската войска и министърът на защитата направиха взаимно изказване, в което приветстват образуването на военновременния кабинет.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР