Израел посрещна Илон Мъск и обяви, че е постигнал принципно

...
Израел посрещна Илон Мъск и обяви, че е постигнал принципно
Коментари Харесай

Израел и Илон Мъск се разбраха за Starlink в Газа

Израел посрещна Илон Мъск и разгласи, че е постигнал кардинално съглашение за потреблението на Starlink на неговата компания SpaceX в линията Газа , където паузата във войната против " Хамас " съответства с визитата на софтуерния бизнесмен, оповестява " Ройтерс ".

Израелският президент Исак Херцог е насрочил следобедна среща с Мъск. Към тях ще се причислят родственици на заложници, държани от " Хамас " в Газа, и ще бъде разисквана " нуждата от дейности за битка с възходящия антисемитизъм в интернет пространството " .

Министър-председателят Бенямин Нетаняху също би трябвало да се срещне с Мъск през днешния ден, като двамата ще обсъдят аспектите на сигурността на изкуствения разсъдък и ще проведат онлайн полемика онлайн.

Когато се срещнаха за финален път в Калифорния на 18 септември, Нетаняху прикани Мъск да откри баланс сред отбраната на свободното изложение и битката с речта на омразата след седмици на разногласия по отношение на антисемитизма в обществената мрежа " Екс ".
 Израел е срещу Starlink над Газа
Израел е срещу Starlink над Газа

След като Илън Мъск предложи услугите си на здравните палестински управляващи

Миналия месец, на фона на вилнееща война след убийствата и отвличанията на " Хамас " в Южен Израел, за поддържане на информационни връзки в останалия без електричество палестински анклав с " интернационално приети филантропични организации ".

Тогава обаче Шломо Кархи от израелските информационни служби възрази с претекста, че

Днес обаче Кархи разгласи, че Израел и Мъск са постигнали кардинално съглашение, съгласно което " сателитните единици Starlink могат да се експлоатират в Израел единствено с утвърждението на израелското министерство на връзките, като това се отнася и за линията Газа ".

Той изрази вяра визитата на Мъск в Израел " да послужи като трамплин за бъдещи инициативи, както и да усъвършенства връзката на американския милиардер с " еврейския народ и полезностите, които споделяме с целия свят ".

Мъск се разгласи срещу антисемитизма и всичко, което " предизвиква ненавист и спорове ".
 Starlink може да поддържа сериозните връзки в Газа
Starlink може да поддържа сериозните връзки в Газа

Но е мъчно да се подсигурява, че " Хамас " няма да има достъп

Антисемитизмът и ислямофобията набъбнаха в международен мащаб, изключително по време на продължаващата седем седмици война в Газа., като някои заложници от Газа и палестинци, държани от Израел за нарушавания на сигурността, към този момент са освободени.

На 15 ноември Мъск се съгласи с обява в " Екс ", съгласно която евреите разпалват ненавист против белите хора, като съобщи, че потребителят, който се базира на тайната доктрина за " Великата замяна ", приказва " самата истина ".

Белият дом осъди изказването му, което назова " непоносимо поощряване на антисемитска и расистка ненавист ", което " опонира на нашите съществени полезности като американци ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР