Израел отвори програма за наемане на селскостопански работници от Малави.

...
Израел отвори програма за наемане на селскостопански работници от Малави.
Коментари Харесай

Израел наема хора от Малави за работа във фермите

Израел отвори стратегия за наемане на селскостопански служащи от Малави . Около 600 души ще работят във ферми в страната. 23-годишната Рут Канченджуру споделя, че това е голяма опция за нея, предават от Voice of America (VOA).

От началото на спора с " Хамас " израелците от военния запас бяха включени в армията. Това наложи да се търсят служащи за селското стопанство от други страни. Кения също разгласи, че изпраща 1500 аграрни служащи за предишния месец.

Но програмата за трудова борса в Малави е подложена на рецензия. Организацията за защитита на правата на индивида в страната обявини държавното управление в секрети сделки.

Майко Кайата, заместник-председател на организацията, заяви че желаят информация за отношението на Израел към малавийските служащи. Целта е да няма проблеми със заплащането, безопасността, изискванията на труд. Важно е и хората да могат хората да взимат осведомени решения, показва той.

През идващите пет години Министерството на труда на Малави споделя, че възнамерява да изпрати минимум 5000 души да работят във фермите на Израел , само че цифрата може да доближи до 15 000. Организацията за правата на младежите и обществото изиска ясна политическа позиция по програмата, споделя нейният изпълнителен шеф Чарлз Кайолоега. В момента няма насоки, които да улесняват или подкрепят регулирането на този " експорт " на работна ръка, уточни той. Кайолоега счита, че по-притеснителното е, че държавното управление гледа на тези младежи като на " търговски принадлежности ".

Израелският дипломат Майкъл Лотъм сподели неотдавна пред локално издание че износът на работна ръка ще бъде от изгода за двете страни. Но от декември 2023 година меморандумът за съгласие към момента не е подписан. Според представителя на държавното управление на Малави Моузес Кункую целта на меморандума е той да бъде основният документ, който да регламентира тази политика, информира  Voice of America (VOA).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР