Израел отвори отново сектори от икономиката си, включително молове и

...
Израел отвори отново сектори от икономиката си, включително молове и
Коментари Харесай

Зелен пропуск отваря бърза писта към нормалния живот в Израел

Израел отвори още веднъж браншове от стопанската система си, в това число молове и места за развлечения, а държавното управление съобщи, че началото на връщането към естественото всекидневие е станало допустимо с помощта на обстоятелството, че ваксини против КОВИД-19 са сложени съвсем на половината от популацията, съобщи Ройтерс.

Магазините бяха отворени за всички, само че достъпът до фитнеси, хотели и театри е стеснен - единствено за хора с така наречен " зелен пропуск " или " зелен бадж " - тези, които са получили и двете дози от ваксина преди повече от седмица, или са възстановили се от заболяването с хипотетичен имунитет.

Притежателите на " зеления пропуск " могат да потвърдят статуса си, като показват документ за имунизация или смъкват приложение на здравното министерство, обвързвано с здравното им досие. Стартирането на приложението бе съпроводено с механически пречки.

Днешното намаляване на ограниченията, тъкмо една година след първия документиран случай на ковид в Израел, е част от държавен проект за по-широко отваряне на стопанската система идващия месец, когато министър председателят Бенямин Нетаняху ще се бори за преизбиране.

" Ние сме първата страна в света, която се съживява с помощта на милионите ваксини, които внесохме. Вземи " зеления пропуск " и се върни към живота ", написа той в Туитър.

Носенето на маски и спазването на отдалеченост остават в действие. Танците в банкетните зали са неразрешени. Синагогите, джамиите и църквите са длъжни да понижат на половина посетителите. Учениците от началното учебно заведение и от последните два класа на междинното учебно заведение възобновяват присъствените занятия.

Израел е сложил най-малко една доза от имунизацията на " Пфайзер " на над 46% от своето 9-милионно население, съгласно министерството на опазването на здравето. Вчера то съобщи, че рискът от заболяване от COVID-19 е понижен с 95,8% при хората, получили и двете дози.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР