Израел отрече да има вина за свалянето на руския самолет

...
Израел отрече да има вина за свалянето на руския самолет
Коментари Харесай

Израел обвини Дамаск, Иран и Хизбула за свалянето на руския самолет

Израел отхвърли да има виновност за свалянето на съветския аероплан Ил-20, като упрекна за случилото се Дамаск, Иран и " Хизбула ". 
 Москва привика израелския дипломат поради сваления съветски аероплан  Москва упрекна Израел за свалянето на съветския аероплан (обновена)  Руски аероплан изчезна над Сирия
Москва упрекна Израел за свалянето на съветския аероплан, като разгласи, че той е бил свален от сирийската противовъздушна защита, тъй като зад него са се прикривали израелски изтребители Ф-16. Според съветското министерство на защитата Израел не е предизвестил командването на съветските военни в Сирия за своята интервенция, като ударите са били оповестени по " горещата линия " по-малко от минута преди началото им, което не е дало опция на съветският аероплан да бъде изведен в безвредна зона. 

При свалянето на самолета загинаха 15 съветски военни. 

Израелското външно министерство разгласи, че виновност за свалянето на самолета има режимът на Асад.

" През нощта изтребителите ни обстрелваха цел на сирийската войска, от която системи за произвеждане на смъртоносни оръжия щяха да бъдат трансферирани от името на Иран до " Хизбула " в Ливан. Тези оръжия щяха да бъдат употребявани за офанзива на Израел и представляваха опасност ", уточни министерството в Туитър. 

" Израелските армия и съветската войска са договорили система на връзка за отбягване на произшествия, която е контрактувана от водачите на двете страни и се е потвърдила неведнъж през последните години. Тази система настоящи и през миналата нощ ", допълниха оттова. 

Ведомството даде и своята версия за събитията, довели до свалянето на самолета. 

" Първоначалната инспекция на случая демонстрира, че разширеният и неакуратен обстрел от страна на сирийската Противовъздушна отбрана е блъснал и свалил съветския аероплан. Когато сирийската войска е изстреляла ракетите, които са блъснали съветския аероплан, израелските самолети към този момент са били във въздушното пространство на Израел. По време на офанзивата против цели в Латакия съветският аероплан не е бил в зоната на интервенцията. Сирийските ракети са изстреляни безсистемно и доколкото разбираме, не е направена инспекция дали няма съветски самолети във въздуха ", разгласи Израел. 

Израел изрази съболезнованията си за починалите съветски военни и даде обещание да даде на съветското държавно управление цялата информация, която ще удостовери изложените обстоятелства. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР