Израел отправи ясно послание към народа на Палестина.Палестинците казаха, че

...
Израел отправи ясно послание към народа на Палестина.Палестинците казаха, че
Коментари Харесай

Израел към палестинците: Напуснете Северна Газа

Израел насочи ясно обръщение към народа на Палестина.

Палестинците споделиха, че са получили възобновено предизвестие от израелската войска да се реалокират от северната част на Ивицата Газа на юг, предава Ройтерс.

Съобщението е било доставено с листовки, маркирани с името и логото на Израелските отбранителни сили от събота и е било разпратено до хората посредством аудио известия на мобилни телефони в Ивицата Газа.

Спешно предизвестие за жителите на Газа. Вашето наличие на север от Уади Газа излага живота ви на заплаха. Който реши да не напусне Северна Газа, може да бъде възприеман като съучастник на терористична организация, гласи известието.

След като „ Хамас “ атакува Израел на 7 октомври, Тел Авив отговори с обсада на Ивицата Газа и тежки бомбардировки. Това е вторият ултиматум на армията за напускането на северните елементи. След първия стотици хиляди палестинци напуснаха Газа в посока втория по величина град Хан Юнис, който се трансформира в бежански лагер, само че и там има ракетни удари.

Пълната евакуация е извънредно сложна в тясната Ивица Газа. Единственият граничен пункт, който не се управлява от Израел, „ Рафа “ с Египет, бе отворен, с цел да влезе филантропична помощ, само че прекосяването на хора към момента не е позволено, написа novini.bg.

Няколко лечебни заведения в северната част на Газа оповестиха, че не могат да изтеглят лекарите и пациентите си. В северната част на Ивицата Газа има общо 20 лечебни заведения. Към момента шест към този момент са освободени, 10 към момента не са евакуирани, а четири отхвърлят да го създадат, оповестиха по-рано от израелските служби.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР