Израел отхвърли гласуването в ООН на резолюцията, призоваваща САЩ да

...
Израел отхвърли гласуването в ООН на резолюцията, призоваваща САЩ да
Коментари Харесай

Израел отхвърли гласуваната в ООН резолюция и благодари на Доналд Тръмп за позицията за Ерусалим

Израел отхвърли гласуването в Организация на обединените нации на резолюцията, призоваваща Съединени американски щати да отдръпват решението си да признаят Ерусалим за столица на Израел, съобщи Ройтерс.

"Израел отхвърля решението на Организация на обединените нации и в същото време е задоволен от обстоятелството, че доста страни не са дали своят вот в поддръжка на това решение ", показва в изказване канцеларията на израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

"Израел благодари на американския президент Доналд Тръмп за недвусмислената позиция в интерес на Ерусалим и на страните, дали своят вот паралелно с Израел и с истината ", се споделя в текста.

Статутът на Ерусалим е въпрос, който би трябвало да се разиска в границите на близкоизточния кротичък развой, а не да се дефинира от трета страна, съобщи в Туитър немското външно министерство, представено от ТАСС.

"Статутът на Ерусалим би трябвало да се обясни в границите на договаряния сред двете страни. Решението не трябва да се дефинира извън. Точно затова през днешния ден гласувахме за резолюцията на Организация на обединените нации, която подхожда на нашата позиция ", изясни министерството позицията на Германия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР