Израел обяви днес, че първи в света е използвал новия

...
Израел обяви днес, че първи в света е използвал новия
Коментари Харесай

Израел: Първи в света използвахме Ф-35 в бойни мисии

Израел разгласи през днешния ден, че първи в света е употребявал новия стелт изтребител Ф-35 в пердах, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Самолетите „ Адир “ към този момент са оперативни и извършват бойни задачи “, съобщи командващият Военновъздушни сили генерал-майор Амикам Норкин на конференция, употребявайки названието на машината на иврит.

„ На процедура ние осъществихме първите оперативни удари с Ф-15 в света… Извършихме две офанзиви в Близкия изток с Ф-15 “, декларирал той, представен от уеб страницата на израелските военно-въздушни сили (ВВС), без да уточни детайлности.

Израел извърши серия от въздушни удари в Сирия, като уточни за цели ирански обекти и оръжейни доставки за ливанската „ Хизбула “, показва Агенция Франс Прес.

Еврейската страна реши да купи 50 многоцелеви изтребител-бомбардировачи Ф-35, а през декември разгласи, че първите 9 от тях са признати на въоръжение.

Ген. Норкин направи изказването на отбелязването на 70-годишнината от основаването на израелските Военновъздушни сили в Херцлива, северно от Тел Авив, на което участваха висши представители на военно-въздушните сили от 20 страни.

Той загатна още и за израелски удар по ракети, за които се твърди, че Иран трансферирал в Сирия. „ През последните седмици разбрахме, че Иран транспортира ракети с огромен обхват и други установки, след които ракетни системи за залпов огън „ Ураган “, които атакувахме северно от Дамаск “, сподели ген. Норкин.

Той разказа и събитията на 9 и 10 май. „ Иранците изстреляха 32 ракети. Прехванахме 4 от тях, а другите паднаха отвън израелска територия… След това ние атакувахме десетки ирански цели в Сирия “, сподели ген. Норкин. Той означи, че над 100 зенитни ракети са били изстреляни по израелски самолети при офанзивата.

При ударите бяха убити 27 проправителствени бойци и 11 иранци, сочи информацията на основания във Англия Сирийски център за наблюдаване на човешките права, който твърди, че разполага с източници на терен.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР