Израел обяви, че отзовава своя посланик в ООН Гилад Ердан

...
Израел обяви, че отзовава своя посланик в ООН Гилад Ердан
Коментари Харесай

Израел отзова посланика си в ООН

Израел разгласи, че отзовава своя дипломат в Организация на обединените нации Гилад Ердан за съвещания поради хипотетични опити на организацията да премълчи отчет за полово принуждение, осъществено от " Хамас " при офанзивата в страната на 7 октомври. 

В свое изказване израелският външен министър Израел Кац насочи рецензии към генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, че не е свикал Съвета за сигурност, с цел да разиска констатациите в отчета и с цел да разгласи " Хамас " за терористична организация.

Междувременно Съединени американски щати ускориха натиска си за бързо договаряне на ново помирение в Ивицата Газа. Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис прикани за неотложно преустановяване на огъня и настоя Израел да усили помощите за популацията в палестинската територия.

В тирада в Тел Авив израелският министър председател Бенямин Нетаняху още веднъж прикани " Хамас " да направи отстъпки преди по-нататъшните договаряния за ново преустановяване на огъня и връщане на заложниците против освобождение на палестински пандизчии.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР